Dr. Asbót Júlia

Bőrgyógyász, homeopátiás szakorvos www.dermanet.hu

Tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi karán végeztem, majd bőrgyógyászatból szakvizsgáztam.

Az alternatív gyógyító módszerek mindig is érdekeltek, ezért fordultam a homeopátia felé. A hagyományos (allopátiás), illetve homeopátiás megközelítés szerencsésen kiegészíti egymást, ami jól szolgálja a gyógyulásra váró páciens érdekét.

Elvem, hogy az igazi gyógyítás a megelőzéssel kezdődik. Mindennapi munkám során erre igyekszem a hozzám fordulók figyelmét  felhívni. Pácienseimet egyenrangú partnernek tekintem, az őket érintő fontos döntésekben megfelelő tájékoztatással, odafigyeléssel igyekszem együttműködésüket megnyerni. Az egészség szinte legfontosabb értékünk,  őrizni, vigyázni kell rá. Folyamatosan változó környezetünk komoly kihívás elé állít mindannyiunkat, sebezhetőek vagyunk, testileg, lelkileg egyaránt.
Kapcsolat: www.dermanet.hu

Kedves Doktornő!
Kiskoromban ekcémás voltam.Most babát várok és előjöttek a viszkető kiütések.Mit használhatok,ami a babának nem árt?

T. Doktornő!

Fejbőröm nagyon hámlik és viszket, attól félek pikkelysömöröm van.
Mivel lehetne kezelni, mert most nagyon csúnya, nem merek fodrászhoz menni se.
Nem váltottam sampont, viszont új festéket használt a fodrászom.

Kedves Doktornő!

Rózsahámlást állapítottak meg nálam kb 1 hete.
Szeptember végén nyaralóhelyre utazok.
Mehetek vajon fürdeni, napozni?

köszönöm

FÉRJEM NYAKÁN MAGÁBAN A BŐRBEN BARNÁS PIROS FOLTOK VANNAK.NEM VISZKET.MITŐL LEHET?

Kedves Kérdező!

Érdemes lenne megmutatni, mert a leírás azért helyettesíti a vizsgálatot.
A legvalószínűbb az lehet, hogy a tusfürdő, arcvíz vagy parfüm fokozta a bőr fényérzékenységét és a nap váltott ki ilyen tüneteket. Konkrét kezelési javaslatot vizsgálat után tudok mondani.

Nagymamám rühes fertőzést kapott.Többször voltam nála nekem nincs panaszom.Tényleg muszáj engem is kezelni?

Kedves Lili!

Ha a Nagymamánál igazolódott a rüh és kapott rá gyógyszert, Önnél is javasolt a megelőző lekezelés a leírt protokoll szerint. Így lehet elejét venni, hogy lappangva pár hét múlva Önnek is panaszai legyenek és terjedjen a betegség.

Tisztelt Doktornő!

Kisfiam lábkörmei vastagok, bordázottak lettek kb. 2-3 hónapja.Félek,hogy gombás és terjed.Mivel lehetne kezelni egy 6 évest?

Kedves Kérdező!

Nem valószínű a fertőzés ebben az életkorban.
Gyerekeknél előfordul ilyen tünet, múló állapot szokott lenni, ha korábban teljesen rendben voltak a körmök.

Kedves Doktornő!

Sokat járok uszodába, valószínűleg ezért kissé száraz a péniszem bőre. Milyen hidratáló vagy ápolókrémmel kenhetném rendszeresen?

kedves Kérdező!

Illatmentes készítményt használjon, tisztálkodáshoz patikai mosakodó krém javasolt.
Az alsónadrág mosásához is kevesebb legyen a mosószer, az öblítőt érdemes elhagyni.

Csipésemre tablettát kaptam,mert azt mondta az orvos,hogy lehet lyme
betegség.Szabadságra jöttem és egy része otthon maradt.A csípés már alig látszik. Mit csináljak,kell folytatni a gyògyszert vagy ha már îgy alakult abbahagyhatom?

Kedves Kérdező!

Ha külföldön van csak annyit tud tenni, hogy visszamegy a kezelőorvosához és megbeszélik miután hazaérkezett.
Magyarországon vagy maga után küldik a gyógyszert vagy megpróbálja felíratni, ha tudja a nevét. Úgy gondolom végig kellene szedni.

Félig leszakadt egy anyajegyem.Mit kell ilyenkor csinálni?10 napig külföldön vagyok.


Kímélő kötést tegyen rá, hogy ne sérüljön, irritálódjon tovább.
Szükség esetén Betadin oldatot is alkalmazhat a fertőzés elkerülése céljából.
Itthon bőrgyógyász lássa és véleményezi, hogy mit kell vele tenni a továbbiakban.

Kedves Kérdező!

Jelenleg annyit tud tenni, hogy kötést tesz rá óvja a további sérüléstől.
Hazajövetel után bőrgyógyászati ellenőrzés javasolt.
Izgulnia nem kell, szükség esetén az anyajegyet, vagy, ami maradt belőle eltávolítják.

T.Doktornő!

Sárga pontokat látok a szám szélénél,ott ahol a piros résznek vége van. Jelent valmit,kell vele foglalkozni?

Kedves Saci!

Ártalmatlan jelenség. A faggyúmirigyek fokozott működésére utal, krémezni, ecsetelni nem kell és nem is lehet.
Spontán elmúlhat, ha nemrég óta észleli.

Kedves Doktornő!

Az utóbbi időben feltűnően megritkult a szempillám, helyenként szinte hiányos.
Mivel érdemes kezelni?
Nem használok semmilyen kozmetikumot a szemem környékén, attól nem lehet.


Kedves Lili!

Kezelés helyett egyelőre az ok kiderítését javasolom. Gyulladásos góc okozhat ilyet.
Labor, fogászati, gégészeti, nőgyógyászati gócot kellene kizárni.
Az ok kezelése visszanövést fog eredményezni.

Kedves Doktornő!
Az övsömör helyét mivel lehet eltüntetni?Mikor tudok napra menni?A derekamon volt a betegség,már nem fàj csak csúnya.

Kedves Kérdező!

Egy darabig a hólyagok helye látszik, nem igazán lehet eltüntetni, de fokozatosan halványodni fog.
A naptól viszont most még óvni kell, mert bebarnulhat és akkor sokáig maradnak a foltok.

Barátnőm vőlegénye pikkelysömörös.Nemsokára babát terveznek.Van esély, hogy a kicsinél is kialakul?Ki lehet védeni?

Kedves Kérdező!

Sok mindentől függ.
Mióta és mennyire tünetes a fiatalember? Családjában volt -e több családtagnak pikkelysömöre?
A lehetőség arra, hogy a hajlamot örökölje a kicsi fennáll.
Pontos választ genetikai tanácsadó adhat.

Kedves Doktornő!

Nagyon le szeretnék szokni a cigarettáról és azt olvastam hogy a homeopátiás kezelés hatásos módszer.
Ebben szeretném a segítségét kérni .
Milyen kezelést javasol nekem ?
Pontosan milyen szerekkel?
Napi egy,másfél doboz sárga multifilter cigarettát szívok el.
Köszönettel:Niki

Kedves Nikoletta!

Konkrét gyógyszert ezen a fórumon nem tudok javasolni.
Komoly egyéni motiváció szükséges és a homeopátia hasznos kiegészítés lehet.
Személyes konzultációt javasolok.

Mivel lehet kezelni egy ferdén növő lábkörmöt?Nemcsak csúnya,de fáj is.

Kedves Kérdező!

Elképzelhető, hogy statikai ok áll a háttérben.
Ortopédiai rendelésre kellene elmennie, ezt követően valószínűleg gyógypedikűrös tud segíteni.
A köröm levételét általában nem szoktam javasolni.
Érdemes a rosszul növő körmöt megelőző gombaellenes kezelésbe részesíteni.

Kedves Doktornő!

Csípés után enyhe ótvaros fertőzés lett a lábamon.
Antibiotikumot javasoltak, de egyelőre inkább várnék vele és csak külsőleg kezelném, ha lehet.
Van esetleg homeopátiás gyógyszer az antibiotikum helyett?

Kedves Évuska!

Látatlanban vizsgálat nélkül felelőtlenség lenne tőle, ha a javasolt kezelés helyett mást ajánlanék.
Ha fenntartásai vannak a felírt gyógymóddal kapcsolatban vagy a kezelőorvossal kell megbeszélni, vagy, ha gondolja szívesen megnézem.

Keresztfiam 14 éves nagyon pattanásos az arca. A külső kezelés nem használt így valószínűleg gyógyszerre kellene áttérni.
Van a kezelésnek korhatára, ilyen fiatal gyerek is kaphat erős gyógyszert?

Kedves Kérdező!

Természetesen figyelembe vesszük az életkort, de tizenéves korban biztonsággal alkalmazható szerekről van szó.
Kivizsgálás után, normál laborértékek megléte esetén lehet javasolni a pattanásokra belső kezelést. Szülői beleegyezés szükséges+orvosi ellenőrzés.

Lábszárfekély mitől kezd el fájni?Édesanyám régóta szenved ezzel, de az utóbbi időben egyre többet panaszkodik.

Kedves Kérdező!

Több oka is lehet:
Gyulladás, esetleg fertőzés alakult ki.
Száraz a fekély felszíne, a kötszer sok nedvességet vont el.
Érszűkület is szóba jön, sajnos.Mielőbbi kontroll javasolt.

Hajhullásra hormonos cseppel mennyi idő után várhatok javulást?
Nem hullik látványosan, de úgy veszem észre egyre fogy a mennyiség.

Kedves Kérdező!

Függ attól, hogy pontosan mi áll a panasz hátterében.
Minimum 6-8 hét mikor észreveszi, hogy a hullás mértéke csökkenni kezd.

Kedves Doktornő!

Bevérzett anyajeggyel hova lehet fordulni? Muszáj levetetni , nyaralás előtt állok?

Bőrgyógyásznak kell megmutatni. A speciális nagyítóval történő vizsgálat után kiderül, hogy mi legyen a következő lépés. Ő fog adni, ha szükséges javaslatot az eltávolításra illetve szövettani vizsgálatra.

Tisztelt Szakértő!

A szám két oldalán pár hete kiütések vannak. Herpesz krémmel kenem, de nem javult. Mivel folytassam a kezelést?

KEDVES KÉRDEZŐ!

A LEÍRÁS ALAPJÁN NEM VALÓSZÍNŰ, HOGY HERPESZE VAN. KÉT OLDALON EGYSZERRE NEM SZOKOTT ELŐFORDULNI. SAVAS JELLEGŰ ÉTEL, ITAL, ÜDÍTŐK FOGYASZTÁSA NEM JAVASOLT.
ILLATMENTES AJAKÁPOLÓT, VAGY PATIKÁBAN VÉNY NÉLKÜL KAPHATÓ, BEVONÓ ,VÉDŐ HATÁSÚ KRÉMET PRÓBÁLJON.

T.Doktornő!

A nyakam két oldalán értágulatos,foltos lett a bőr.Mi okozhat ilyet és hogyan kéne kezelni?

Kedves Kérdező!

Borotválkozáshoz használt szerek, tusfürdő, sampon fokozhatja a bőr fényérzékenységét és okozhat értágulatot, foltokat, elszíneződést.Kerülje direkt UV hatást és jól öblítse le a bőrét, ha kozmetikumot használt. Az after shave, parfüm alkalmazása most nem javasolt.

T. Doktornő!

Apró hólyagok jöttek ki a tenyeremen, amik viszketnek kissé fájnak is.
Nem tudom mi okozhatja, az aggaszt, hogy hétvégén tengerpartra utazom. Fürödhetek akkor is, ha nem múlik?

Kedves Viola!

Nyugodtan fürödhet a tengerben. Elképzelhető, hogy erősen izzadt a tenyere és a meggyűlt verejték okozza a hólyagokat. Másik lehetőség, hogy megfogott valamit, amire túlérzékenységi tünettel reagált a bőre.
Krém nem jó ilyenkor, inkább szárító hatású szerek ajánlottak.

Tisztelt Doktornő!

Végbéltájon volt sok condylómám, amit leégettek. Műtét előtt, és most utána is szedem az arnica montana ch 15 napi 1x5 golyó.
Kérdésem az lenne, hogy arnicat meddig szedjem, illetve mit szedjék még, mikortól hogy megelőzzem hogy újból kijöjjenek? hallottam a herpes nosodáról, az jó lenne?
Immunerősítésre echinace ch 5, tyglium ch 5 mehet, mennyi golyót?
Köszönettel: Anita

Kedves Anita!

Elnézést a késői válaszért.

Az immunrendszer konkrét megerősítéséhez, a kiújulás megelőzéséhez az online fórum nem elegendő. Több információra, személyes megbeszélésre van szükség.
Az említett nozódát ne kezdje el saját magától szedni.

Tisztelt Doktornő!

Szeretném megtudni, ha nem napozok, akkor D vitamin tabletta szedése ajánlott-e?

Köszönöm válaszát:
T.Kata

Kedves Kata!

D vitamin szintet érdemes meghatároztatni és ennek alapján lehet eldönteni, hogy mennyire szükséges a pótlás.

Kedves Kata!

D vitamin szintet érdemes meghatároztatni és ennek alapján lehet eldönteni, hogy mennyire szükséges a pótlás.

Tisztelt Doktorno!

Vegso elkeseredesembe fordulok Onhoz. Tavaly novemberben a combhajlatban gombas fertozes alakult ki. Amit nem mutattam meg borgyogyasznak hanem teafaolajjal kikezeltem. Ebben egyidoben az urologian megallapitottak hogy prosztata gyulladasom van. A herezacsko sotet szinu elvaltozasara az urologus azt mondta hogy gombas fertozes. Adott Diflucant 150mg napi 2 x. 6 heten keresztul. Semmi valtozas nem tortent. Masik borgyogyasz hatasara kentem a herezacskot Travocort kremmel, aminek hatasara KICSIT egyhult a herezacsko szinenek elvaltozasa, de nem szunt meg. Azt figyeltem meg, hogy ha fekszem a herezacsko normalis szinu, valamnt tusolas hatasara (melegviz) ugyancsak enyhul az elszinezodes. Ugyancsak borgyogyasz tanacsara kamillaba aztattam napjaba 2 x. Kicsi javulas tortent, de megint nem szamottevo. Most ott tartok, hogy amikor fekszem minden rendben. De amint felalltam, vagy sokaig ulok a herezacsko szine sotet lesz, nehol nagyon sotet sot szurke. A derekamtol lefele az also reszt megutottem egy autobaleset kovetkezteben. A herek fizikai munka hatasara neha megdagadnak. A derekam faj . Alvas,pihenes hatasara minden visszaáll a rendes kerekvagasba. Kiveve a herezacsko szine. Az lenne a kerdesem hogy On szerint ez mi lehet? Borgyulladas a meleg miatt? Vagy gomba? Vagy ekcema? Vagy egyaltalan mivel kezeljem , hogy elmuljon? Esetleg kaphatok egy email cimet ahova fenykepet kuldhetnek?

Varom megtisztelo valaszat,
Udvozlettel,
Janos

Kedves Kérdező!

Fénykép alapján nem fogok tudni segíteni, sajnálom. A leírt panasz inkább bőrgyulladás maradványtünetére utal. Ne kamillázza, ne borogassa. Ezen a fórumon emailt, telefonszámot nem tudok megadni, sajnálom.

T.Szakértő!

Tejérzékenységet felnőtt korban milyen módszerrel lehet kimutatni?TB re megy a vizsgálat?

Kedves Ria!

Igen, mehet TB -re a vizsgálat, de beutaló kell hozzá.
Különbséget kell tenni a tejfehérje és tejcukor érzékenység között.
Előbbit vérből mutatják ki. A tejcukor érzékenységet általában jellegzetes panaszok kísérik, puffadás, görcsök, hasmenés, ha laktóz tartalmú ételt ital fogyaszt az illető. Ennek pontos kivizsgálása a gastroenterológián történik.

Mindkėt kezemen az ujjaim között rendszeresen hámlik a bőr. Sokszor szinte sebes. Mivel tudom kezelni?köszönöm G

Kedves Kérdező!

Kézmosáshoz használt folyékony szappan, háztartási vagy egyéb vegyszerek okozhatnak ilyet.
Nem kizárt a leírás alapján a gombás fertőzés sem. Látatlanban csak annyit tudok javasolni, hogy kerülje a felsoroltakkal való közvetlen érintkezést, gondosan törülje a kezét és lássa bőrgyógyász, ha nem javul.

T.Szakértő!
1 hónapja övsömör miatt kaptam kezelèst.A kiütések helye még nagyon feltűnő.Ez normális?Lehet halványìtani valahogy?

Kedves Kérdező!

Még rövid az eltelt idő. A hólyagok nagysága, a bőrben való elhelyezkedésük egyaránt hatással vannak a gyógyulásra.
Halványítani nem tudja, legyen türelmes, napozás, szolárium erre a területre nem javasolt.

Korábbi anyajegyeim helyén besüppedt a bőr műtét után.Ha megint ki kell vetetni valamit erre kell számítanom újra?

Kedves Kérdező!

Nem biztos, hogy újra ilyen lesz a heg.
A testtájék, az anyajegy nagysága, hogy mennyire tudta kímélni a műtött területet mind mind befolyásolhatják a heg minőségét. Heg kezelő gélek, homeopátia egyaránt segíthetik a szebb gyógyulást.

Kérdezzen szakértőinktől
Urológia
Nőgyógyászat
Dermatológia
Asztma
hirdetés
Legnépszerűbb
Hírlevél
hirdetés