Dr. Asbót Júlia

Bőrgyógyász, homeopátiás szakorvos www.dermanet.hu

Tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi karán végeztem, majd bőrgyógyászatból szakvizsgáztam.

Az alternatív gyógyító módszerek mindig is érdekeltek, ezért fordultam a homeopátia felé. A hagyományos (allopátiás), illetve homeopátiás megközelítés szerencsésen kiegészíti egymást, ami jól szolgálja a gyógyulásra váró páciens érdekét.

Elvem, hogy az igazi gyógyítás a megelőzéssel kezdődik. Mindennapi munkám során erre igyekszem a hozzám fordulók figyelmét  felhívni. Pácienseimet egyenrangú partnernek tekintem, az őket érintő fontos döntésekben megfelelő tájékoztatással, odafigyeléssel igyekszem együttműködésüket megnyerni. Az egészség szinte legfontosabb értékünk,  őrizni, vigyázni kell rá. Folyamatosan változó környezetünk komoly kihívás elé állít mindannyiunkat, sebezhetőek vagyunk, testileg, lelkileg egyaránt.
Kapcsolat: www.dermanet.hu

Tisztelt Doktornő!
Azt szeretném kérdezni, hogy herpesszel (számon van) szabad-e szoláriumba menni (6 percre). Köszönöm, Gyöngyi

Néhány napja megnyomhattam a bal oldali bordámat és fájdalmak jelentkeztek. Az orvos Mydeton gyógyszert írt fel. A betegtájékoztatón az áll, hogy ezt a gyógyszert sztrókot kapott felnőtteknek adják.
Tisztelettel várom véleményét.

Tisztelt doktornő!
19 éves vagyok.Az arc bőröm zsíros, tág pórusos és elég problémás. Sok miteszerem van, leginkább már az. Annak ellenére, hogy zsíros sajnos vízhiányos. Tudna esetleg ajánlani egy olyan arckrémet, ami rendbe teheti a bőrömet? Sajnos már mindent kipróbáltam, de semmi sem segített. Esetleg szükséges lehetne egy konzultáció? Előre is köszönöm!
Palotai Nikolett

Kedves Niki!

Érdemes lenne megmutatni magát, hogy vizsgálat keretében tudjak Önnek javaslatot adni. Elér a megadott számon. 30/684-6122

Tisztelt Dr. Nő!
2hónapja rühessget diagnosztizaltak nalam es folyamatosan kezelem magam a Novoscabin nevu szerrel. Az egesz csaladdal egyetemben. Minden fertotolenitve van folyamatosan mindent 90fokon mosunk. Senki nem kapta el,rajtam kivul senki nem vakarozik. Meg mindig tart ez a viszketes. Igaz gyengebben de meg mindig neha elojonnek a pottyeim. A munkam bol adodoan mar invazionak kene lennie ugyanis pincerno vagyok.

Kedves Kérdező!

A lekezelés után előfordulhat még viszketés, a fertőzésre egyfajta túlérzékenységgel reagál a bőr.
Orvosi vizsgálat nélkül ne ismételje meg a kúrát, de a teljes gyógyuláshoz a környezetben élők ( akár tünetmentesek) kezelése is szükséges.
Elér a megadott számon, szívesen megnézem, ha nem egyértelmű a helyzet.

Tisztelt Doktornő!

A fluconer tablettát lehet szedni, ha párommal gyereket tervezünk? 38 éves férfi vagyok. Van bármi hatása a termékenységre, vagy a megfoganó gyerekre?

Tisztelt Doktornő!
Két hete erős viszketéssel és bőrkiütéssel mentem Bőrgyógyászhoz. Munkából kellett el jönnöm, Pincér vagyok és annyira elviselhetetlenné vált a viszketésem hogy sürgősen orvosra volt szükség. A Bőrgyógyász r*hességet diagnosztizált. Mindenféle egyéb vizsgálat nélkül telefonálás közben. Végig sem engedte mondani a problémám, hogy: október óta tart a panaszom. Ezt a fajta atka fertőzést tudtommal szoros érintkezéssel lehetséges elkapni barátommal egy ágyban alszunk semmilyen tünete nincs egy apró folt sincs a bőrén, ahogy a családom többi tagján sem. Pici gyerek is van a családomban. A lassan 5 hónap alatt biztosan lenne tünetük és már rég elkapták volna. A munkából kiindulva is már inváziónak kéne lennie az étteremben ahol dolgozom. Nos két hete kezelem magam NOVASCABINNAL. 3. üveggel ,,fogyasztom'' a kiütéseim visszatértek a vállam égési sérüléshez hasonlóan ég viszket és fáj. ahogy a kezem és a nyakam többi részén is vannak piros Egybefolyó foltok. A többi testrészem is néha viszket, de az éjszakáim már nyugodtak. Csak nap közben érzem a viszketést. Következő időpontom a bőrgyógyászhoz egy hét murvára van és már az egész családom kikészült. A kérdésem csak annyi lenne hogy ez mennyire normális, hogy senki nem kapja el és mégis ennyi kezelés után nem múlik el? Lehetséges az étel allergia?

T. Doktornő!
Hónaljam alatt viszketett,majd a seb fekete lett.Ezútán a térdemnél lett egy seb ami viszketett, ezútán a csuklomon, ami 7 hónappal ezelött keletkezett. Azóta mind a két csuklómon lett, a mellem alatt,a lábfejemen.Rettentő módon viszketnek.( hólyagosan kezdödik,majd seb lesz belőle) Sajnos mostmár a nagyajkamnál és a hajlatban is van. Ez mi lehet? Köszönettel: Osi

Tisztelt doktornő!
Az lenne a kérdésem, hogy a herezacskó összehúzódását okozhatja-e bármilyen dermatológiai betegség?
Tisztelettel, N.I.

Kedves Kérdező!

Gyulladás, kiszáradás okozhatja a bőr ilyen jellegű elváltozását. Illatmentes, kímélő tisztálkodószereket használjon, ha nem javul érdemes vizsgálatra jelentkeznie.

T. Doktornő!

Körömgombára szedek gyógyszert. Hány hónap után látszik, hogy eredményes a kezelés és mikor lehet abbahagyni.
Műköröm után lett problémám, 2 hónapja tart a kezelés és még nem szép.

Kedves Kinga!

A teljes gyógyulás időpontját nem lehet előre meghatározni, függ a köröm növekedésének ütemétől, illetve a fertőzöttség mértékétől.
Minimum 3-4 hónap kéz esetében, láb esetében ennél hosszabb időt vesz igénybe.

Tisztelt Doktornő!

Felnőttkorban mitől alakulhat ki koszmós folt a fejbőrön?
Vastag, viszkető hámlás alakult ki több helyen a fejemen.

Kedves Kérdező!

Számos oka lehet. Nem megfelelő sampon, túl sok hajlakk vagy hajhab használata.
Ronthatja az állapotot a stressz. A dörzsölés, lekaparás inkább rontja a helyzetet.

Mell atti szemölcs leszakadt félig.Mit kell ilyenkor csinálni?

Nem kell megijedni. Védje a további sérüléstől, lássa bőrgyógyász, aki eldönti, hogy mi legyen az eltávolítás módja.

Üdvözlöm! Sajnos hónapok óta iszonyatosan viszket a vegbel tájékán, condylomak is vannak, proktologus szerint nem aktívak, bőrgyógyász travocortot irt fel. Semmi javulás, sőt szinte mar alig alszom miatta, hova tudnék fordulni illetve a viszketest mivel enyhithetem?

Kedves Kérdező!

A meglévő condylomák mellett a Travocort nem tűnik jó választásnak.
Vércukor rendben? Széklet vizsgálat kizárhatja a bélférgességet, ami szintén viszketéssel jár.
A condylomákat kezelni kell, olyan nincs, hogy nem aktiv.
Nőgyógyász látta Önt, hüvelyben nincs? partner tünetmentes?

Csalánkiütésnek mennyi idő alatt kell gyógyulnia?
10 napja vannak pöttyeim és nem múlnak, Fenistil cseppet szedek.

Kedves Kérdező!

Általános szabály nincs. Egy felső légúti panasz, rossz ételválasztás okozta csalánkiütés 7-10 nap alatt megszűnhet.
Ha Önnek tovább tart érdemes kivizsgálást végezni. Kezelőorvosa ad beutalót, gócvizsgálat is ajánlott. ( fogászati rtg. nőgyógyászat, gégészet.)

T. Doktornő!

Édesapám pár hónapja kapott fogpótlást.
Utóbbi időben ég viszket a szája, nyelve.
Lehet, hogy allergiás rá?



Kedves Kérdező!

Nem kizárt, hogy túlérzékenység alakult ki.
Allergiateszt segíthet a panasz hátterének tisztázásában.


Kedves Kérdező!

A panaszok alapján felmerül a fém érzékenység,hiszen a pótlások tartalmaznak fémötvözetet.
Allergiateszt elvégzése javasolt, hogy kiderüljön mi okozza a problémát.

Tisztelt Doktornő!
Barátom lábát műtötték és a seb egy helyen nem gyógyul környéke gyulladt viszket.Mit lehet tenni,milyen kezelés vagy vizsgálat szükséges?

Kedves Kérdező!

Érdemes bőrgyógyásznak megmutatni.
Fertőzés, túlérzékenység egyaránt okozhatja a leírt panaszt.
Házilagos kezelést nem javasolok, mert önfenntartóvá válhat a folyamat.

Kedves Doktornő!
Kiskoromban ekcémás voltam.Most babát várok és előjöttek a viszkető kiütések.Mit használhatok,ami a babának nem árt?

Kedves Kérdező!

Minél kevesebb mosószert, öblítőt, vegyszert javasolok a háztartásban.
Tisztálkodáshoz semleges, színezék és illatmentes tusfürdőt vagy szappant használjon, bőrápoláshoz mandulaolajat.

T. Doktornő!

Fejbőröm nagyon hámlik és viszket, attól félek pikkelysömöröm van.
Mivel lehetne kezelni, mert most nagyon csúnya, nem merek fodrászhoz menni se.
Nem váltottam sampont, viszont új festéket használt a fodrászom.

Kedves Kérdező!
A pontos diagnózishoz vizsgálatot javasolok. A hajfestést egyelőre hagyja ki, mert provokálhatja a bőrtüneteket.

Kedves Doktornő!

Rózsahámlást állapítottak meg nálam kb 1 hete.
Szeptember végén nyaralóhelyre utazok.
Mehetek vajon fürdeni, napozni?

köszönöm

Kedves Kérdező!

Természetes vízben lehet fürdeni rózsahámlás tüneteivel, a napozás viszont nem ajánlott.
A kiütések helyén sötétebb foltok maradhatnak vissza.

FÉRJEM NYAKÁN MAGÁBAN A BŐRBEN BARNÁS PIROS FOLTOK VANNAK.NEM VISZKET.MITŐL LEHET?

Kedves Kérdező!

Érdemes lenne megmutatni, mert a leírás azért helyettesíti a vizsgálatot.
A legvalószínűbb az lehet, hogy a tusfürdő, arcvíz vagy parfüm fokozta a bőr fényérzékenységét és a nap váltott ki ilyen tüneteket. Konkrét kezelési javaslatot vizsgálat után tudok mondani.

Nagymamám rühes fertőzést kapott.Többször voltam nála nekem nincs panaszom.Tényleg muszáj engem is kezelni?

Kedves Lili!

Ha a Nagymamánál igazolódott a rüh és kapott rá gyógyszert, Önnél is javasolt a megelőző lekezelés a leírt protokoll szerint. Így lehet elejét venni, hogy lappangva pár hét múlva Önnek is panaszai legyenek és terjedjen a betegség.

Tisztelt Doktornő!

Kisfiam lábkörmei vastagok, bordázottak lettek kb. 2-3 hónapja.Félek,hogy gombás és terjed.Mivel lehetne kezelni egy 6 évest?

Kedves Kérdező!

Nem valószínű a fertőzés ebben az életkorban.
Gyerekeknél előfordul ilyen tünet, múló állapot szokott lenni, ha korábban teljesen rendben voltak a körmök.

Kedves Doktornő!

Sokat járok uszodába, valószínűleg ezért kissé száraz a péniszem bőre. Milyen hidratáló vagy ápolókrémmel kenhetném rendszeresen?

kedves Kérdező!

Illatmentes készítményt használjon, tisztálkodáshoz patikai mosakodó krém javasolt.
Az alsónadrág mosásához is kevesebb legyen a mosószer, az öblítőt érdemes elhagyni.

Csipésemre tablettát kaptam,mert azt mondta az orvos,hogy lehet lyme
betegség.Szabadságra jöttem és egy része otthon maradt.A csípés már alig látszik. Mit csináljak,kell folytatni a gyògyszert vagy ha már îgy alakult abbahagyhatom?

Kedves Kérdező!

Ha külföldön van csak annyit tud tenni, hogy visszamegy a kezelőorvosához és megbeszélik miután hazaérkezett.
Magyarországon vagy maga után küldik a gyógyszert vagy megpróbálja felíratni, ha tudja a nevét. Úgy gondolom végig kellene szedni.

Félig leszakadt egy anyajegyem.Mit kell ilyenkor csinálni?10 napig külföldön vagyok.


Kímélő kötést tegyen rá, hogy ne sérüljön, irritálódjon tovább.
Szükség esetén Betadin oldatot is alkalmazhat a fertőzés elkerülése céljából.
Itthon bőrgyógyász lássa és véleményezi, hogy mit kell vele tenni a továbbiakban.

Kedves Kérdező!

Jelenleg annyit tud tenni, hogy kötést tesz rá óvja a további sérüléstől.
Hazajövetel után bőrgyógyászati ellenőrzés javasolt.
Izgulnia nem kell, szükség esetén az anyajegyet, vagy, ami maradt belőle eltávolítják.

T.Doktornő!

Sárga pontokat látok a szám szélénél,ott ahol a piros résznek vége van. Jelent valmit,kell vele foglalkozni?

Kedves Saci!

Ártalmatlan jelenség. A faggyúmirigyek fokozott működésére utal, krémezni, ecsetelni nem kell és nem is lehet.
Spontán elmúlhat, ha nemrég óta észleli.

Kedves Doktornő!

Az utóbbi időben feltűnően megritkult a szempillám, helyenként szinte hiányos.
Mivel érdemes kezelni?
Nem használok semmilyen kozmetikumot a szemem környékén, attól nem lehet.


Kedves Lili!

Kezelés helyett egyelőre az ok kiderítését javasolom. Gyulladásos góc okozhat ilyet.
Labor, fogászati, gégészeti, nőgyógyászati gócot kellene kizárni.
Az ok kezelése visszanövést fog eredményezni.

Kedves Doktornő!
Az övsömör helyét mivel lehet eltüntetni?Mikor tudok napra menni?A derekamon volt a betegség,már nem fàj csak csúnya.

Kedves Kérdező!

Egy darabig a hólyagok helye látszik, nem igazán lehet eltüntetni, de fokozatosan halványodni fog.
A naptól viszont most még óvni kell, mert bebarnulhat és akkor sokáig maradnak a foltok.

Barátnőm vőlegénye pikkelysömörös.Nemsokára babát terveznek.Van esély, hogy a kicsinél is kialakul?Ki lehet védeni?

Kedves Kérdező!

Sok mindentől függ.
Mióta és mennyire tünetes a fiatalember? Családjában volt -e több családtagnak pikkelysömöre?
A lehetőség arra, hogy a hajlamot örökölje a kicsi fennáll.
Pontos választ genetikai tanácsadó adhat.

Kedves Doktornő!

Nagyon le szeretnék szokni a cigarettáról és azt olvastam hogy a homeopátiás kezelés hatásos módszer.
Ebben szeretném a segítségét kérni .
Milyen kezelést javasol nekem ?
Pontosan milyen szerekkel?
Napi egy,másfél doboz sárga multifilter cigarettát szívok el.
Köszönettel:Niki

Kedves Nikoletta!

Konkrét gyógyszert ezen a fórumon nem tudok javasolni.
Komoly egyéni motiváció szükséges és a homeopátia hasznos kiegészítés lehet.
Személyes konzultációt javasolok.

Mivel lehet kezelni egy ferdén növő lábkörmöt?Nemcsak csúnya,de fáj is.

Kedves Kérdező!

Elképzelhető, hogy statikai ok áll a háttérben.
Ortopédiai rendelésre kellene elmennie, ezt követően valószínűleg gyógypedikűrös tud segíteni.
A köröm levételét általában nem szoktam javasolni.
Érdemes a rosszul növő körmöt megelőző gombaellenes kezelésbe részesíteni.

Kérdezzen szakértőinktől
Urológia
Nőgyógyászat
Dermatológia
Asztma
hirdetés
Legnépszerűbb
Hírlevél
hirdetés