Dr. Asbót Júlia

Bőrgyógyász, homeopátiás szakorvos www.dermanet.hu

Tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi karán végeztem, majd bőrgyógyászatból szakvizsgáztam.

Az alternatív gyógyító módszerek mindig is érdekeltek, ezért fordultam a homeopátia felé. A hagyományos (allopátiás), illetve homeopátiás megközelítés szerencsésen kiegészíti egymást, ami jól szolgálja a gyógyulásra váró páciens érdekét.

Elvem, hogy az igazi gyógyítás a megelőzéssel kezdődik. Mindennapi munkám során erre igyekszem a hozzám fordulók figyelmét  felhívni. Pácienseimet egyenrangú partnernek tekintem, az őket érintő fontos döntésekben megfelelő tájékoztatással, odafigyeléssel igyekszem együttműködésüket megnyerni. Az egészség szinte legfontosabb értékünk,  őrizni, vigyázni kell rá. Folyamatosan változó környezetünk komoly kihívás elé állít mindannyiunkat, sebezhetőek vagyunk, testileg, lelkileg egyaránt.
Kapcsolat: www.dermanet.hu

Kedves Doktornő!

Bizonyos időnként a kézfejeimen (főként tenyér és ujjak) apró pici viszkető hólyagocskák jelennek meg. Bőrfelszínen és alatt egyaránt. Megjelennek majd eltűnnek és pár héttel később megint előjönnek, csak épp másik részén a kézfejnek. Én elég gyakran mosok kezet, ezért sajnos könnyen kiszárad kézkrém használata ellenére is. Elképzelhető, hogy ez valami ekcémás reakció?

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Sz. Judit

Kedves Judit!

Túlérzékenységre utalnak a leírt tünetek. Amennyiben a gyakori kézmosás munkaköréhez kapcsolódik vagy vizes közegben dolgozik érdemes védőkesztyűről gondoskodni. Ez ne csupasz gumi kesztyű legyen, hanem olyan, ami alatt textil betét van. A kézmosás során tömbszappant kell használnia, ami illat és színezék mentes. Átmenetileg gyűrűt se viseljen.

Dr. Asbót Júlia

Kedves Doktornö!

Sok anyajegyem van, van köztük olyan is ami kiáll. Járhatok azért szoláriumba? Milyen idöközönkönt kell ellenöriztetni az anyajegyeket?

üdvözlettel,
Pandora

Kedves Pandora!

A kiálló vagy kidomborodó anyajegyek önmagukban nem veszélyesek. Ha gyakran sérülnek érdemes eltávolíttatni őket. ( bőrgyógyász lássa előtte.) A szoláriumozást anyajegyektől függetlenül senkinek se javasolom, világos bőr, sok anyajegy, szeplő esetén pedig pláne nem. Amennyiben Ön ebbe a bőr tipusba tartozik fél-1 évente érdemes megmutatni magát.

Dr. Asbót Júlia

Tisztelt Doktornő!

A napok óta tartó kettős fronthatás - mint máskor is - megvisel. Ez különösen fejfájásban és álmatlanságban nyilvánul meg. Gyógyszert nem szedek. A kérdésem, hogy az időjárási frontok okozta panaszok homeopátiás készítményekkel orvosolhatók-e, illetve az álmatlanság megelőzhető-e?

Köszönöm válaszát, tisztelettel: R. Ágnes

Kedves Ágnes!

Vérnyomása, életmódja ( mennyire pörgősen telnek a napjai) általános egészségi állapota mind mind fontos adat, ahhoz, hogy homeopátiás gyógyszert lehessen ajánlani. A fejfájás oka sokféle lehet, gyakori jelentkezéskor mindenképpen általános kivizsgálás is ajánlott. (Labor, nyaki gerinc állapota... ) A homeopátiás orvoslás nem a tünetekre fókuszál, hanem az életfunkciókat próbálja harmonizálni.
Személyes konzultációt javasolok.

Dr. Asbót Júlia

Kedves Doktornő!

A kérdésem néhány kissé kóros lelettel kapcsolatos. Lehet, hogy a májam betegeskedik, ha magas laborértékeket kaptunk az utóbbi két évben ( májfunkcióra), ultrahangon jelezték, hogy kissé megnagyobbodott a máj, ha püffedést, teltséget érzek illetve tapasztalok? Nem fogyasztok alkoholt, kávét, vegetáriánus étrendet követek. Milyen további célzott vizsgálatokat javasolna, és milyen alternatív védelmet a máj számára?
Köszönöm előre is válaszát:
T. Gabriella

Kedves Gabriella!

Fél évnél régebbi leletek esetében friss laborkontroll javasolok.
A részletes májenzimek mellett, koleszterin, vércukor, vérkép is ajánlott, javasolt még a vírus fertőzéssel kapcsolatos ellenanyag meghatározás is. ( ki kell zárni volt -e fertőzése korábban.)
Amennyiben a leletekben családorvosa eltérést talál, gastroenterológiai konzultáció javasolt.
A leírt panaszok arra utalhatnak, hogy a tápanyagok lebontása, felszívódása nem megy tökéletesen.
(Ez sajnos a mai rohanó életforma miatt gyakori tünet.)
Nem vagyok biztos benne, hogy a szigorú vegetariánus étrend hasznos ebben az állapotban.
Konkrét szert ajánlani személyes konzultáció és a leletek ismerete nélkül nem tudok ,de van gyógynövény, és homeopátiás gyógyszer is, ami támogatja a májat.

Asbót Júlia

(Elnézést rossz billentyűt nyomtam meg.)
Nem igazán vált be semmi. A homeopátia segíthet-e ebben? Ha igen mennyi ideig tart, amíg nem kívánom a cigarettát?

Köszönöm a válaszát!
Farkas Krisztina

folytatás

gyors eredményt nem tudok ígérni, de érdemes belevágni

Kedves Doktornő!

Régóta próbálok leszokni a dohányzásról. Sok mindent kipróbáltam, még a nikotinos tapaszt is. Sajnos nem ig

Kedves Krisztina!

Igen érdemes homeopátiás gyógyszert megpróbálni.
A leszokást támogató gyógyszeren kívül vannak a dohányzás miatt megviselt légutak, ( légcső, hörgők) regenerációját elősegítő, gyulladást csökkentő homeopátiás készítmények is.
Személyes konzultáció javasolt.

Dr. Asbót Júlia





Kedves Doktornő!
Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e homeopátás eszközökkel segíteni a nagyon alacsony vérnyomáson? Időnként annyira leesik, hogy el is ájulok. (Ezek az eszméletvesztések többnyire reggel fordultak elő.)
A másik kérdésem, hogy mit jelent az „alkati szer” pontosan, és nehéz-e eltalálni?
Válaszát köszönettel várom,
V. Ágnes

Kedves Ágnes!

Az alkati szer megállapításánál a páciens kórelőzményét, ( szülők, nagyszülők betegségeit) jelen panaszokat, azok jellegzetes velejáró tüneteit is figyelembe vesszük. A tünetek jelentkezési ritmusa, a fájdalom jellemzői, a kísérő lelkiállapot, alvásigény, a testi funkciók működése mind mind fontos információ. A sok adat alapján lehet kiválasztani azt a szert, ami a páciens szinte összes panaszát "lefedi"
Ájulás hajlamát nemcsak az alacsony vérnyomás okozhatja, kivizsgálás javasolt.
A pontos diagnózis ismeretében lehet homeopátiás gyógyszer beállításon gondolkozni.

Dr. Asbót Júlia

Kedves Doktornő!
Az 5 éves kisfiam nagyon érzékeny bőrű.
A felkarján szinte állandó jelleggel apró pontszerű pöttyök vannak. Ezek érdesek, általában simításra ,ill. ráeső fénynél észrevehetőek, de van, amikor halvány pirosak.
Nem viszket neki, nem gyulladt, nem fáj.
Mit lehetne tenni?
Köszönettel:
M. Ágnes

Kedves Ágnes!

A ruhák mosásához folyékony, illatmentes gélt használjon és az öblítőt hagyja el a kisfiánál.
Patikai mosakodó krémmel kéne tisztítani a bőrét vagy olyan tusfürdővel ami hidratálja, zsírozza a bőrt.
Gyógyszertárban tudnak ajánlani ilyen gyógykozmetikumot.

Dr. Asbót Júlia

Kedves Doktornő

Többször volt visszérműtétem, hosszabb autós útra készülök. Ilyenkor feszülni és dagadni szokott a lábam. Ezt szeretném megelőzni, ha erre is jó a homeopátia.

Válaszát előre is köszönöm Vágó Andás

Kedves András!

Mivel régóta fennáló panaszról van szó alkati kezelés javasolt. Vizsgálat, alapos kikérdezés után lehet Önnek olyan gyógyszert ( valószínűleg többfélét) javasolni, ami az érrendszert és a lazább kötő-és támasztószöveteket támogatja.
Ezzel kivédhető a kiújulás. Érdemes megpróbálni, egyébként hagyományos gyógyszerei mellé is szedhet homeopátiás orvosságot.

Dr. Asbót Júlia

Tisztelt Doktornő!
40 éves elvált 2 fiú gyermeket nevelő anyuka vagyok. (Ez csak a körülmények kedvéért) Az utóbbi időben (az elmúlt 1 hónapban) gyakran volt magas a pulzusom. Mivel kellemetlenül éreztem magam, olyan "zizegős állapot", így megmértem a vérnyomásom, ami normális értéket mutatott, de a pulzusszám 90, vagy annál kicsit magasabb volt. Ez volt, hogy több napig is előfordult, majd egy két nap semmi, és újra. Háziorvosnál még nem voltam a problémámmal, nem vagyok a gyógyszerek híve, először homeopátiával próbálkoznék. Van-e esetleg javaslata, vagy keressem fel az orvosomat?
Köszönöm válaszát! Erika

Kedves Erika!

A leírt tünetek alapján elsősorban pszichés okokra gondolok, nagyobb lelki leterheltségre.
Ez sajnos elég gyakran előfordul mostanában.
A megoldás abban rejlik, hogy ki kell védeni a tünetek állandósulását, meg kell tanulni legyőzni a stresszt.
A homeopátia ebben hasznos segítség lehet, a feszültség oldása csökkenteni fogja a magasabb pulzus számot is. Kombinált készítményt tudnak Önnek ajánlani a gyógyszertárban, amit ki tud próbálni.
Amennyiben pár nap alatt nincs változás, kérem keresse fel a háziorvosát. Egy kardiológiai vizsgálat, labor kontroll ajánlott, hogy kiderüljön nincs-e szervi ok.
Relaxáló technikák elsajáítása ( pld. autogen tréning vagy agykontroll) több alvás, rendszeres könnyű mozgás mindenképpen ajánlott.

Asbót Júlia

Kedves Doktornő!

Fiam háta nagyon pattanásos , főleg, ha megizzad, utána jobban kipattog.
Mit javasol, mivel kezeljük?
Üdvözlettel:
Lea

Kedves Lea !

Konkrét gyógyszert( gyógyszereket ) ezen a fórumon nem tudok Önnek javasolni. Mivel izzadásra romlik az állapot, javasolt, hogy a ruházatot minél kevesebb mosószerrel tisztítsák, az öblítőszert én elhagynám.
Fontos tudni, hogy mennyire száraz vagy éppen zsíros a fiatalember bőre, mert a kezelést ez is befolyásolja.
Zsíros bőr esetén patikában kapható gyógykozmetikum jöhet szóba. Ezek enyhe hámlasztó hatással rendelkeznek és csökkentik a pattanás hajlamot. A pattanások kialakulását, gyors, maradvány nélküli gyógyulását homeopátiás gyógyszerekkel lehet elősegíteni. Személyes konzultációt javasolok.

Dr. Asbót Júlia

Kedves Doktornő!
Szeretném megtudni miért jók a kombinált homeopátiás készítmények?

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel:
Tarcali Kata

Kedves Kata!

A kombinált készítményeket orvosok fejlesztették ki többéves megfigyelés, összegyűjtött tapasztalatok alapján.
A kombinációban szereplő homeopátiás gyógyszerek egymás jótékony hatását erősítik, a panaszok megszűnését eredményesen gyorsítják.
Krónikus betegség kezelésére általában nem alkalmasak, de pld. tengeri betegség, rekedtség heveny tüneteit jól lehet velük csillapítani.

Dr. Asbót Júlia

Kedves Doktornő!

A fejbőr szempontjából milyen sampont vagy alternatív készítményt tudna javasolni, amely az alkalmi gyenge viszketés, irritáció megszüntetését eredményezné?

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlezttel:
Anonymus

Kedves Kérdező!

Illat és szinezékmentes sampont javasolok. Konkrét márkát ezen a fórumon nem tudok ajánlani, de gyógyszertárban kapható többféle, kifejezetten érzékeny bőrre kifejlesztett hajápoló.
3 napnál gyakrabban ne mosson hajat, mert kiszárad a fejbőre.

Dr. Asbót Júlia

Kedves Doktornő!
64 éves vagyok és kb 12 éve kínoznak a hőhullámok. Van-e homeopátás segítség erre a problémára?
Válaszát várom köszönettel, Mágnes.

Kedves Mágnes!

A bőr ereinek megváltozott és fokozott reakciókészsége az alap, amit a hormonális egyensúly megváltozása idéz elő. A tünetek megjelenésében alkati tényezőknek is szerepe van.
A homeopátia hasznos segítség , de egyéb kiegészítő "szelid" gyógyszerekre is szükség lehet.
Vitaminok, fitoösztrogén tartalmú készítmények jöhetnek szóba.

Dr. Asbót Júlia

Kedves Doktornö!
az utobbi pár évben elég gyakran felfázásos tüneteim vannak. Az antibiotikumos kezelés segit, de nem szivesen szedem. Létezik erre esetleg homeopatis szer?
Üdvözölettel, Zsuzsi

Kedves Zsuzsi!

Igen, van lehetőség, hogy az antibiotikum szedés gyakoriságát csökkentse, a panaszok kialakulását elkerülje.
Alkati kezelés beállítása javasolt, ezzel a kiújulás megelőzhető. Érdemes vizelettenyésztést végezni Önnél, hölgyeknél nagyon gyakran az E coli baktérium a kiváltó ok. Erre is van homeopátiás gyógyszer.
Sok folyadékot fogyasszon.

Dr. Asbót Júlia

Kedves Doktornő!

Tavasztól késő őszig szénanáthás vagyok, lehetne ezt a panaszt homeopátiával kezelni?
Válaszát előre is köszönöm!
Milán

Kedves Milán!

Igen, érdemes panaszait homeopátiával kezelni.
Még tart a pollenszezon, a tünetekhez igazodva lehet konkrét gyógyszert ajánlani. ( tüsszögés, orrfolyás, szájpad viszketés, könnyezés jellege, napszaki jelentkezése szerint.)
Van lehetőség arra is, hogy a pollenszezon előtt a szervezet fokozott reakcióit kivédjük és alkati kezelést kapjon.
Gondolom allergiateszt történt, ennek ismerete is hasznos segítség a kezelési terv felállításához.

Dr. Asbót Júlia

Kedves Doktornő!

Tinédzser korom óta szinte az egész testemen, de főleg az arcomon és a karjaimon pattanásos a bőröm, most 47 éves vagyok. Egyszerűen bármit használtam, hatástalannak bizonyult. Az étrendemet is folyamatosan változtatom, próbálom kitalálni/figyelni, milyen étel milyen hatással van a pattanásokra. Azonban szinte változatlan a helyzet. Kérdésem az lenne, hogy ezek a pattanások jelezhetnek-e valamilyen belgyógyászati problémát? Mivel állhat ez kapcsolatban? Kérem segítsen!

Köszönöm szépen !

Kedves Ditta!
Amennyiben emésztése teljesen rendben van, (nincs puffadás, savasság, székrekedés vagy hasmenés) a kiváltó okok keresésénél inkább a hormonális hátteret célszerű megvizsgálni.
Ha a felsorolt panaszok fennállnak akkor viszont ezeket is rendezni kell.
Az olajos magvak, csoki és szénsavas üdítők elhagyását szoktuk javasolni a bőrproblémával küzdőknek.

Tisztelt Doktornő!

Párom 27 éves, és körülbelül 4 évvel ezelőtt a tarkója felett egy 5 cm-es átmérőjű foltban elkezdett kihullani a haja, és mára már teljesen kopasz lett az a terület. Sajnos semmi jele, hogy visszanőne. Orvosnál még nem járt vele. Ön szerint még visszafordítható lenne ez a folyamat? Ez valamiféle bőrbetegség lehet?

Nagyon szépen köszönöm!

Kedves Szabinka!

A szervezetben meghúzódhat olyan gyulladás, ami látványos tünettel nem jár, de foltos hajhullást okoz.
Gócvizsgálat javasolt, fogászati rtg., gégészet és urológia + labor. Bőrgyógyászt célszerű felkeresni, hogy a szükséges vizsgálatokat megbeszéljék és kezelést is kapjon.

Kedves Doktornő!

Sajnos olyan problémám van, hogy rendkívüli módon izzadok a tenyeremen és a hónaljamon egyaránt, és nemcsak ilyenkor nyáron, hanem télen is. Nagyon kellemetlen, nem tudom mit tegyek. Lehet ez valamilyen betegség tünete?

Köszönöm!

Kedves Terka!

Ez a tipusú izzadékonyság az akaratunktól független vegetativ idegrendszer túlérzékenységére, kiegyensúlyozatlanságára utalhat.
A stressz, fehérjében, szénhidrátban gazdagabb táplálkozás fokozhatja a panaszt. Mozgás, lazító gyakorlatok, homeopátiás gyógyszer beállítása segíthet a panasz leküzdésében.
Kevesebb legyen a ruhaneműkben lévő vegyszer ( mosó és öblítő). A pajzsmirigy működését érdemes megnézetni, ha tartósan fennáll a panasza.

Tisztelt Doktornő!

Azt szeretném megtudni, hogy a gyermekem esetében amennyiben beteg, használhatok-e hagyományos orvosságot és homeopátiás orvosságot egyszerre, vagy ezzel nem biztos hogy jól teszek?

Köszönöm szépen!

Kedves Bianka!

Természetesen szedhet a hagyományos gyógyszer mellett homeopátiás orvosságot is.
Ne egyszerre vegye be a kisgyermek, illetve mentolos, gyógynövényes kivonat használata ilyenkor nem javasolt.


Dr. Asbót Júlia

Kedves Doktornő!

Kérdésem az lenne, hogy vannak-e eszközök a köszvény gyógyítására a homeopátiában? Köszönöm szépen!

Kedves Katica!

Vannak köszvényre ható homeopátiás gyógyszerek. Az akut fájdalmas tünetekre és alkati kezelésre egyaránt.
Természetesen a diétás megszorításokat továbbra is fontos betartani.


Dr. Asbót Júlia

Tisztelt Doktornő!

Azt szeretném megtudni, hogy ha erős antibiotikumot szedek, akkor napozhatok-e egy fél órát naponta.

Kedves Edit!

Nem javasolom. Az antibiotikum fényérzékenységet okozhat, ami vörösséggel ,gyulladással jár.
Az alapbetegségnek, amire az antibiotikumot kapta szintén nem használ az erős nap.
A gyógyszer elhagyása után min. 10 nap fénymentesség javasolt.

Dr. Asbót Júlia

Kedves Doktornő!

Érdeklődni szeretnék, hogy a homeopátiás gyógymód alkalmazható cukorbetegségnél is?
Üdv.

Kedves Jenő!

Cukorbetegség esetén a hagyományos kezelést nem szabad elhagyni, legyen az tabletta vagy inzulin.
A szövődmények kivédésre viszont ajánlhatom a homeopátiát, elsősorban az erek védelmére gondolok.
A golyók cukor tartalmát figyelembe kell venni, célszerűbb cseppet választani.

Dr. Asbót Júlia

Tisztelt Doktornő!

Sajnos 3 éve reflux betegségem van. Kipróbáltam már mindenféle gyógymódot, orvosságot, de sajnos teljesen nem múlnak el a tüneteim, pedig már az étrendemen is változtattam. Azt szeretném megtudni, hogy a homeopátiában találhatnék-e megoldást erre a 'betegségre'. Annyira nem ismerem a módszert, de szívesen nyitok efelé.

Nagyon köszönöm válaszát előre is!!
Tisztelettel: Evelin

Kedves Evelin!

Érdemes az Ön panaszánál kipróbálni a homeopátiát, mellette természetesen étkezési változtatásokra is szükség van. Konkrét gyógyszert vizsgálat nélkül nem tudok javasolni,a megadott számon elér.

Dr. Asbót Júlia
30/684-6122

Tisztelt Doktornő!

Sajnos túlsúlyos vagyok, és arról érdeklődnék, hogy a homeopátiában vannak-e valamilyen megoldások erre? Foglalkozik ezzel a területtel a homeopátia? Nem igazán tudok sokat erről.

Köszönöm szépen a választ!

Üdvözlettel:
Vajda Ferenc

Kedves Kérdező!

Vannak lehetőségek a homeopátiában arra, hogy túlsúlyától könnyebben meg tudjon szabadulni.
Ez nem direkt fogyókúrás szert jelent, hanem a szervezet átállásának támogatását.
Életmódváltás, bizonyos ételfajták kerülése mellett meg vizsgálat, alapos kikérdezés után vannak olyan homeopátiás gyógyszerek, melyek hatékonyan tudják Önt segíteni a kívánt cél elérésében.

Dr. Asbót Júlia 30/684-6122

Kérdezzen szakértőinktől
Urológia
Nőgyógyászat
Dermatológia
Asztma
hirdetés
Legnépszerűbb
Hírlevél
hirdetés