Homeopátiás szerekkel az immunrendszer védelmében
Számos oka van, miért érdemes az immunrendszert a hideg évszakban a betegségekkel szemben megerősíteni. Ráadásul több oka is lehet a legyengült immunrendszernek.

Fertőző vagy örökletes betegségek is befolyásolhatják az immunrendszer sejtjeit, így azok működését. A szervezet rendelkezik egy saját, fertőzés elleni védelemmel, amely olyan antitestekből áll, mint pl. a T- és B-limfociták, valamint a fagociták, melyek a test védelmét szolgálják. Bizonyos esetekben azonban nem működnek teljesen, ilyenkor a szervezetünk is érzékenyebb a fertőzésekre. Egyes homeopátiás golyócskákat akár magunk is alkalmazhatunk, ha ezek nem bizonyulnak hatásosnak, érdemes az alkati terápia beállítása érdekében homeopata szakember segítségét kérni. Alkati terápiát általában általános betegségtüntetek esetében alkalmaznak , tehát olyankor, ha nem jelentkeznek specifikus, egyedi tünetek. Egy ilyen terápia során a páciens alkata alapján állítják össze a szükséges homeopátiás szereket. Azonban ha az immunrendszer károsodása krónikus, mindenképpen keressen fel egy hagyományos orvost is, aki segít az orvosi okok feltárásában. 


Az immunrendszer erősítésére használható golyócskák

Több homeopátiás szer is alkalmas az immunrendszer erősítésére: elsősorban a bíbos kasvirágból készülő Echinacea az, amely már régóta ismert az immunrendszerre gyakorolt kedvező hatásáról. A fertőzések valamennyi típusa ellen hatékony, egyrészt azáltal, hogy elpusztítja a kórokozókat, másrészt pedig támogatja a szervezet saját védelmi funkcióit. Az Echinaceát már az amerikai őslakosok is alkalmazták, ám feledésbe merült és később újrafelfedezték. Ez, és néhány további szer alkalmas az otthoni kezelésre, lent felsoroljuk ezeket az immunerősítőket. Amennyiben ezek alkalmazása során nem tapasztalunk javulást, a hosszabb távú alkati terápia lehet hatásos. Az egyes szerek kiválasztásához és adagolás személyre szabott meghatározásához kérje homeopata orvos segítségét.


Echinacea (vörös kasbor):

Rendszeresen visszatérő fertőzések, gennyes sebek és gyulladásos vagy lázas tünetek esetén megelőzésre.

Kísérőtünetek a gyengeség, szédülés, végtagfájdalmak és rosszullét. Az érintettek vissza-visszatérő lázra, hidegrázásra és kellemetlen szagú váladékokra panaszkodnak. Lehetséges oka a gyenge immunrendszer.

Potencia: D12

Adagolás: 5 golyócska, 3-szor naponta


Calendula (körömvirág):

Az immunrendszer erősítésére, gyulladáscsökkentő és segíti a sebgyógyulást.

Kísérőtünetek lehetnek a lassan gyógyuló sebek, égési sérülések vagy esetenként fagyási sérülések. Az érintettek ijedősek, levertek és hidegek a végtagjai. Lehetséges oka a gyenge immunrendszer.

Hideg határásra romolhat az állapota.

Potencia: D12

Adagolás: 5 golyócska, 3-szor naponta


Eupatorium perfoliatum:

Gyenge immunrendszer.

Kísérőtünetek lehetnek a fejfájás, csontokban jelentkező fájdalmak és enyhe verejtékezés. Az érintettek levertek, nyugalomra és friss levegőre vágynak. Lehetséges oka a gyenge immunrendszer.

Hideg határásra romolhat az állapota.

Potencia: D12

Adagolás: 5 golyócska, 3-szor naponta


Melissa:

Gyenge immunrendszer.

Az orvosság belsőleg segíti az immunrendszert, míg külsőleg alkalmazva vírusellenes hatású, pl. herpesz esetén. 

Potencia: D12

Adagolás: 5 golyócska, 3-szor naponta


Forrás: www.globuli.de - fotó: Swallowtail Garden Seeds (flickr.com)