Köhögés ellen a homeopátiával
A köhögés az influenza egyik leggyakrabban jelentkező szövődménye. A vírus által legyengített nyálkahártyák fogékonyabbak a fertőzésekre. Mit tanácsolhatunk általánosan?

1. Már az influenza első tüneteire szedjünk Oscillocococcinum golyócskákat. A vizsgálatok szerint ez a homeopátiás szer akkor a leghatásosabb, ha minél hamarabb elkezdjük szedni. Mivel gyorsabban gyógyulunk, csökken a szövődmények kialakulásának esélye.


2. Nagyon fontos a pihenés és a megfelelő mennyiségű folyadék! Lázasan 10%-kal több folyadékot veszítünk!  Ha betegen dolgozunk, kitesszük szervezetünket az újabb fertőzéseknek, és a hideggel, stresszel elfoglalt immunrendszer nem tud megfelelően védekezni, gyógyulni!


3. Ne csillapítsuk a köhögést, csak ha nagyon elviselhetetlen, a köhögés fontos tisztító reflex.

A jellemző tünetek alapján milyen szereket adhatunk? ( A homeopátiás szerek hagyományos terápia mellett is használhatók). Adjuk a szereket általában 15 CH potenciában, napi 3-4 alkalommal.


Kezdődő tüneteknél, ha nincs magas láz, de szaggató, fájdalmas a száraz köhögés, adjunk

Ferrum phosphoricum + Kalium chloratum kombinációt, napi 3-4 alkalommal, 9 CH-ban.


Súlyosabb tüneteknél:


Aconitum


Kulcsszó: hirtelen, száraz és forró, nyugtalan


A súlyosabb tünetek akkor jelentkezhetnek, amikor egy enyhébb influenzafertőzés közben esetleg erős hideghatás ér minket (szeles idő, lehűlés). Hidegrázás és hirtelen magas láz jellemzi ezt az állapotot. A bőr száraz, és a köhögés fájdalmas. Fontos, hogy az Aconitumnál a váladék vizes. Ha sűrűvé válik, már nem az Aconitum a megfelelő szer.  


Bryonia


Kulcsszó: nyugalomra vágyik, fájdalmas köhögés
Gyakran az Aconitum és a Ferrum phosphoricum követő szere. A köhögés lazább, mint az Aconitumnál, gyakran tapasztalható közben éles mellkasi fájdalom. A nyelv és száj száraz, cserepes. Láza is lehet, de a bőre nem olyan forró, mint az Aconitum betegnek.


Phosphorus


Kulcsszó: orrvérzés


A Bryonia lehetséges követő szere. Amikor a köhögés a szegycsont alatt fájdalmas, a gége szűk, a mellkasban nyomásérzet van. Nehéz légzés, gyakran vérrel csíkozott váladék is előfordulhat. Előfordulhat orrvérzés is a tünetek között.


Amikor a köpet sűrű, gennyes, sárga, sok a váladék, bármilyen terápia mellé adjunk Hepar sulfurist.


Forrás: www.homeopatia.info.hu - Fotó:
2016 MÁR 23 22:41:36/