A nőgyógyászoknak leggyakrabban feltett kérdések
A legtöbb esetben a páciens és a nőgyógyász kettesben vannak a vizsgálat során, és az orvosi titoktartásnak köszönhetően nem kerülhetnek nyilvánosságra a betegségekről, diagnózisokról és kezelésekről. Mégis, érdekes lenne tudni, hogy a páciensek milyen kérdéseket tesznek fel az orvosnak. A német Bild.de újság sorozatában szakorvosokat kérdez arról, betegeik - természetesen névtelenül - milyen kérdésekkel keresik fel őket leggyakrabban.
Nem csökken a velőcső-rendellenességek száma
Spina bifida (nyitott gerinc) és az anancephalia a velőcső-rendellenességek két leggyakoribb formája az újszülötteknél. Terhesség korai szakaszában és már előtte ajánlott a folsav (B9-vitamini) szedése, hogy csökkentse ennek kialakulásának kockázatát. Egy európai tanulmányból kiderült, hogy az ajánlás ellenére az utóbbi 20 évben nem csökkent a rendellenességek száma.
A salpingitis, egy néma fertőzés, amely hatással van a termékenységre
Szexuális úton terjedő fertőzés, amely gyakorlatilag nem okoz tüneteket. Más néven kismedence gyulladás, annyira károsíthatja a petevezetéket, hogy a jövőbeni terhességet is veszélyezteti. Franciaországban évente 130 000 nőt érint. Hogyan lehet megakadályozni? Óvszer használatával és rendszeres nőgyógyászati vizsgálattal.
Kérdezzen szakértőnktől
Urológia
Nőgyógyászat
Dermatológia
Asztma
hirdetés
Legnépszerűbb
Hírlevél
hirdetés