Az izoflavon tartalmú ételek fogyasztása csökkentheti bizonyos melldaganatok mortalitását
Egy több mint 6000 amerikai és kanadai mellrákos nő adatait elemző tanulmány összefüggést talált az izoflavon tartalmú ételek (ezek az ösztrogénszerű vegyületek elsősorban a szójababban találhatók meg) fogyasztása és a halálos kimenetelű mellrákos betegségek számának csökkenése között. Ez a csökkenés csak a hormonreceptor negatív melldaganatos nőknél és azoknál a betegeknél volt megfigyelhető, akik nem részesültek endokrin terápiás kezelésben (mint pl: tamoxifen).
2017 MÁR 09 10:00:00/
Az epilepszia ellenes kezelés nem árt a magzatnak
Számos korábbi tanulmány vetette fel, hogy az epilepszia ellenes gyógyszeres kezelés veleszületett fejlődési rendellenességekhez vezethet a magzatban; használatuk terhesség alatt befolyásolja a gyermekek agyi fejlődését. A legfrissebb eredmények cáfolni látszanak ezt.
2017 MÁR 02 12:00:00/
Talán mégsem a terhesség, hanem az anyaság hízlal
Bár a nők már régóta a várandósságot hibáztatják a plusz kilóikért, amik a baba születése után maradnak, egy új tanulmány szerint azonban inkább az anyaság lehet a felelős értük. A kutatók szerint a súlygyarapodás egy évvel a szülés után gyorsul fel.
2017 MÁR 01 17:00:00/
Kérdezzen szakértőnktől
Urológia
Nőgyógyászat
Dermatológia
Asztma
hirdetés
Legnépszerűbb
Hírlevél
hirdetés