A munkanélküliséggel nőtt a prosztatarákos halálesetek száma
A gazdasági visszaesés hatásait még mindig nem heverték ki az országok, sem az emberek, ráadásul úgy tűnik, a vele járó munkanélküliségért nagyon súlyos árat kell fizetni...

Megküzdeni a munkanélküliséggel önmagában sem egyszerű feladat, amit csak még nehezebbé tesz, hogy új kutatások arra hívják fel a figyelmet, hogy a munkanélküliség emelkedésével növekszik azoknak az aránya is, akik belehalnak a prosztatarákba. 


Mi lehet az ok? Egyesek szerint a munkanélküliség nagyobb mértékben érintette azokat a társadalmi csoportokat, amelyeknél amúgy is jellemzőbb, hogy nem épülnek fel a prosztatarákból, ez az álláspont azonban egyre inkább megkérdőjeleződik. A kutatók ugyanis kizárták az összes olyan tényezőt, amelyek ezt támasztanák alá: a gazdasági tényezőket, az infrastruktúrát, a kórházak felszereltségét és az egészségügyi kiadásokat is. Sokkal valószínűbb viszont, hogy a táplálkozás és a pszichológiai hatások állnak a háttérben. A jó hír az, hogy a munkanélküliség csökkenése valószínűleg pozitívan fog hatni.
Forrás: http://ecancer.org - Fotó: cihat ertem (Flickr.com)