Az inkontinencia a férfiakat is érinti
A felnőttkori inkontinencia nagyon gyakran mint női rendellenesség merül fel. Azonban férfiak is szenvedhetnek tőle. Az időskorúak hajlamosabbak rá, de nincsenek egyedül. Az inkontinencia egyik oka lehet a veserák is.

Az inkontinenciának két fajtája van. A húgyúti záróizom meggyengülése és húgyhólyag túlműködés. "Az első esetben nehézséget okoz a vizelet visszatartása. Ez leggyakrabban a prosztatarák művelet következménye ", mondja Dr. François Grima yvelines-i urológus. 60 év felett gyakoribb. A sebészeti beavatkozáson túlesett betegeknek vagy prosztatarák miatt sugárkezelést kapott betegeknek akár 20%-át is érinti.

Számos kezelés áll rendelkezésre: az első a rehabilitáció, majd ha szükséges, a műtét. Megjegyezzük, hogy a laparoszkópos módszerekkel végzett prosztatarák műtétek már sokkal kevésbé invazívak, és lehetővé teszik, hogy ezeknek a betegségeknek az előfordulása jelentősen csökkenjen.

A húgyhólyag túlműködése egy másik gyakori oka az inkontinenciának. Okozhatja egy polip vagy húgyhólyagrák. "A húgyhólyag túl sokszor zsugorodik, és a beteg intenzív vizelési ingert érez, amelyet képtelen elnyomni”, mondja Dr. Grima. A megelőzés érdekében, "fontos, hogy hagyják abba a dohányzást, így csökkenthetik a húgyhólyagrák kialakulásának kockázatát ", mondja a szakértő. Ami a nem daganatos eredetű húgyhólyag túlműködést illeti, rehabilitációval, gyógyszerrel vagy... bizonyos típusú pacemakerrel lehet kezelni. "És ha gondja van a vizeléssel, ha éjjel többször kel fel, ne várjon, azonnal keresse fel orvosát!"