Egyre több harmincas férfi nem kívánja a szexet
Egy londoni pszichoterapeuta szerint az alacsony libidó a kapcsolatban élő férfiak 28 százalékát érinti. A jelenség neve hipoaktív szexuális zavar (HDSS), és a jelek szerint a 30-as férfiakat sem kerüli el.

“A 30-as éveikben a férfiak erejük teljében vannak, a karrierjükön dolgoznak, és felkészülnek a családalapításra. Mégis, hiába festjük meg őket aktív és szenvedélyes férfiakként, sajnos egyre többen közülük egyáltalán nem kívánják a szexet, és ez a párkapcsolataikra is kihat” – mondja Helga St Blaize pszichoterapeuta, a londoni Guy’s Hospital munkatársa.


A fő problémát a szakember szerint az okozza, hogy szocializációnk szerint a fiatal férfi mindig kívánja a szexet, ezért szégyellik magukat, amiért a kivételek közé tartoznak, így nem mernek segítséget kérni.


“Ezek a férfiak fiatalok, tele ambíciókkal, és nagyon sokat dolgoznak. Szeretnének előre lépni, megfelelni millió elvárásnak, és ezt a feszített munkatempót épp a szexuális életük sínyli meg. Bizonyítani akarnak a hálószobában is, a legjobbaknak kell lenniük, erős bennük a megfelelési- és teljesítménykényszer, ezért nem csoda, hogy egy idő után megszűnik a libidójuk” – mondja a szakember.


A hipoaktív szexuális zavar, a HDSS a férfiak nagyjából 28 százalékát érinti, olyan férfiakat is, akik még csak a 30-as éveikben járnak.


Forrás: Medipress - Fotó: Pixabay
2016 MÁJ 02 16:00:00/