Mi a prosztatarák ellenszere? A dió!
Egy kutatás igazolta, hogy bizonyos mennyiségű dió fogyasztása védelmet jelenthet a prosztatarákkal szemben. 
Az UT Egészségtudományi Centrum kutatói egereken végeztek teszteket: első lépésként emberi prosztatarákos sejteket injektáltak az egerek szervezetébe, majd 3-4 héten keresztül várták, hogy a daganatok elkezdjenek növekedni. Azt a felvetés szerették volna megvizsgálni, amely szerint a dióval dúsított étrend összefüggésbe hozható a rák kialakulása valószínűségének mérséklődésével. Egy korábbi tanulmány már igazolta a tételt a mellrák kapcsán. 

Az egereket két csoportra osztották: az egyik csoportot adott mennyiségű dióval is táplálták, míg a másikat, kontrollcsoportként, nem. Azoknál az állatoknál, amelyek az első kategóriába tartoztak, a tumorok átlagos nagysága egynegyede volt a másik csoporténak - a kutatókat lenyűgözte a tény, hogy a dióevő egereknél jóval kevesebb és lassabban fejlődő daganat alakult ki. 

A fentieket a gyakorlatra lefordítva - vagyis az egerek dióadagját emberhez igazítva - napi egy marék dió elfogyasztásával, úgy tűnik, nagyon sokat tehetünk egyes ráktípusok megjelenésének elkerüléséért. 


Van véleménye?

Ossza meg velünk gondolatait!
Forrás: sciencedaily.com
2014 NOV 03 23:52:36/