Új applikáció segít az inkontinencia kezelésében
A vizeletszivárgás számos nő számra jelent problémát, ha köhög vagy éppen ugrál. Szerencsére létezik egy módszer, amelynek segítségével kézben tarthatja a helyzetet a nő: a Tät® nevű mobilalkalmazás segítségével három hónapon belül csökkennek a kellemetlen tünetek, és pozitív irányba változik az életminőség.

A Neurology and Urodynamics című szaklapban publikált anyag az Umeåi Egyetem munkatársainak nevéhez fűződik, és a jelek szerint segítségével csökkenhető a szivárgás mértéke.

„A Tät® egy olyan alkalmazás, amely egyszerűen kivitelezhető, hatékony gyakorlatokat kínál vizeletvisszatartási nehézségekkel küzdő nők számára. Ezek a bárki által, otthon is könnyedén elvégezhető gyakorlatok igen népszerűek, ezért a Tät® egy széles kör számára kínálhat hatékony megoldást az inkontinenciával küzdők körében” – mondja Eva Samuelsson projektmenedzser.


Az eContinence egy olyan projekt, amelyet az Umeåi Egyetem munkatársai segítségével dolgoztak ki: nem csak kismedencei gyakorlatokról, hanem életmódbeli tanácsokról is szó van, továbbá emlékeztetők és statisztikák is állnak a felhasználó segítségére.


A szakemberek 123 nő adatait vizsgálták, akik vagy három hónapon keresztül használták az applikációt, vagy kezelés nélkül maradtak. Az önbevallásra épülő eredmények egyértelműen azt mutatták, hogy a az applikációt használó nők körében mérséklődtek a tünetek, csökkent a szivárgások száma és intenzitása.


Samuelsson szerint azért is fontos eszközről beszélünk, mert a legtöbb inkontinenciával küzdő nő nem mer orvoshoz fordulni problémájával, s így diszkréten képes megküzdeni a tünetekkel.


Forrás: Medipress - Foto: Pixabay
2016 SZE 18 12:00:00/