Köztudott, hogy a városban élő gyerekeknél nagyobb az asztma és például a pollenallergiák kialakulásának valószínűsége, egy új kutatás szerint viszont ételallergiákat is aránytalanul nagyobb arányban regisztrálnak városi gyerekeknél, mint egészségesebb környezetben élő társaiknál.
Hiedelmeinkkel ellentétben a terhes nőknek nem szabad megtiltani a mogyoró (vagy dió) evést. Azzal, hogy a magzatot már a terhesség ideje alatt kitesszük az allergéneknek, csökkentjük a későbbi allergiás reakciók kialakulásának esélyét.
Bár az elhízást és a felnőttkori asztma kialakulását eddig is kapcsolatba hozták egymással, egy új kutatás szerint az összefüggés sokkal szorosabb, mint eddig gondoltuk!
Az Aerobiológiai Monitorozási Hálózat mérései szerint a parlagfű pollenjéből még csak néhány szem fordul elő a levegőben, de koncentrációja szombaton már elérheti a tüneteket okozó közepes szintet – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (MTI) szombaton az MTI-vel.