A vastagbélráknál nem mindegy, melyik oldalon van a daganat
Egy friss kutatás szerint a vastagbélrák túlélési esélye attól is függ, hogy a bél melyik oldalán alakult ki a tumor. Több mint ezer vastagbélrákos beteg esetében megfigyelték, hogy akiknél bal oldalon jelentkezett a daganat, azok több mint 33 hónapot éltek még, míg akiknél jobboldalon, azok alig 19 hónapot.
2016 MÁJ 27 16:00:00/
Ma már orosz rulett a különböző drogok kipróbálása
  Zacher Gábor toxikológus, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Sürgősségi Centrumának vezető főorvosa szerint manapság a különböző drogok kinézete és fantázianeve alapján sem azok összetételére, sem a hatására nem lehet következtetni. Szerinte a különböző kábítószerek kipróbálása ma már olyan, mint az "orosz rulett".
2015 JÚL 13 23:09:00/
Kannabisz és skizofrénia, a génekről szól
 Hogy kapcsolat áll fenn a kannabisz használat és a skizofrénia fellépése között nem újdonság. Azonban nem fog minden fogyasztónál kialakulni ez a mentális betegség. Szóval egyesek miért és mások nem? Több tanulmány is rámutatott a családban előforduló pszichés betegségekre, ha már serdülőkorban fogyasztottak füvet vagy a fogyasztás mennyiségének fontosságára. Ez alkalommal, az INSERM egyik kutatócsoportja a genetikai tényezőket vizsgálta.
2015 MÁJ 14 10:05:23/
Kérdezzen szakértőnktől
Urológia
Nőgyógyászat
Dermatológia
Asztma
hirdetés
Legnépszerűbb
Hírlevél
hirdetés