Puffadás, hasi fájdalom ... minden alkalommal, amikor tejterméket eszünk? És ha ez laktóz intolerancia? Mielőtt leállnánk a tejjel, a joghurttal és a sajttal, tegyük fel a megfelelő kérdéseket!
Az ételallergiák gyakran már gyermekkorban megjelennek. Az adott étel elkerülésén kívül jelenleg nincsen más gyógymód. Az utóbbi években több tanulmány is készült a mikrobióták szerepéről ezen a területen. A terhesség és a szoptatás alatt bevitt prebiotikumok hatékony megoldást jelenthetnek, hogy csökkentésék az allergia kialakulásának kockázatát a gyermekeknél. Az egereken végzett kísérletek reménykeltők.
Allergiás tüneteket okozhat a váratlanul kivirágzó mogyoró - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Tisztifőorvosi Hivatala szerdán.
A legtöbb ember bármilyen ételt megehet minden kockázat és kényelmetlenség nélkül. Néhányunknak, azonban bizonyos élelmiszerek ki vannak tiltva a tányérunkról, ezek kellemetlen tüneteket okozhatnak, sőt veszélyesek is lehetnek. Allergia vagy intolerancia? Mi a különbség a kettő között?