Nem csak krónikus betegségek - például asztma - esetén kínozhat bennünket légszomj, a megfázásos időszakban sokan szembesülhetnek légzési panaszokkal. Számos népszerű háziszer ismert, ami gyors enyhülést igér, de melyik szer igazán hatásos és hoz gyors javulást légszomj esetén?
A legtöbb ember bármilyen ételt megehet minden kockázat és kényelmetlenség nélkül. Néhányunknak, azonban bizonyos élelmiszerek ki vannak tiltva a tányérunkról, ezek kellemetlen tüneteket okozhatnak, sőt veszélyesek is lehetnek. Allergia vagy intolerancia? Mi a különbség a kettő között?
Egy német orvosi folyóirat számolt be a Wisconsin School of Medicine and Public Health kutatásának eredményeiről, amely szerint az asztmabetegek másoknál gyakrabban szenvednek alvási légzéskimaradástól.
Liszt, földimogyoró, diófélék vagy szója nyomokban... Ön valószínűleg már olvasta ezeket a jelzéseket az összetevők listáján a müzlijén vagy készételeken. Ez normális, mert 2003 óta a törvény kötelezi a gyártókat, hogy feltüntessék minden élelmiszer-ipari termék csomagolásán a 14 allergén jelenlétét. Ha az allergiás betegek tájékoztatása sokat javult ezen a területen, az éttermekben, más a helyzet.
Számos helyen megvethetik magukat a penészgombák: romlott gyümölcsben, kenyérben vagy sajtban, előszeretettel tenyésznek nyirkos falakban és szobákban, megbújnak a tapéta és a falburkolatok mögött. Leginkább olyan helyiségekben kell tartanunk tőlük, ahol klíma vagy párásító berendezés működik. A penészspórák legjobb barátja azonban a komposzt és a szerves hulladék.