Dr. Mezei Tünde

Urológus szakorvos jelölt

Orvosi egyetemi tanulmányaimat a Semmelweis Egyetemen végeztem. Az egyetem elvégzését követően a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Urológia osztályán kezdtem el dolgozni Prof. Tenke Péter irányítása alatt. A kórház urológiai ambulanciáján szerdánként rendelek 8-15 óra között.

Az urológián belül fő érdeklődési köröm a nőgyógyászati urológia.
Már az egyetem mellett elkezdtem dolgozni az Országos Mentőszolgálatnál részállásban, melyet a mai napig csinálok, mint mentőorvos.

Tisztelt Doktornő!
Tegnap egy buliban megerőszakolt egy vazelinnel feltöltött nemiszervű "úriember", természetesen gumi nélkül. (Nem bennem ment el)
A kérdésem az lenne, hogy lehet-e komolyabb bajom?
Válaszát előre is köszönöm

Kedves Anna!

Természetesen lehet baja. Sajnos a terhesség sem zárható ki illetve a nemi betegségekre is le kell szűrnie magát (HIV, szifilisz, HPV, stb)
Mindenképpen forduljon orvoshoz illetve remélem a feljelentést is megtette a rendőrségen.
Üdv

Tisztelt Doktornő!

Egy lassan 7 hónapja tartó folymatos intenzív tünetekkel járó betegséggel szenvedek, amire eddig senki nem tudott nekem válaszolni, hogy mi lehet ez, és hasznos gyógymódot sem sikerült rá javasolnia senkinek

Nos , tüneteim a következők:
A péniszemen folyamatosan kis méretű piros sebek jelennek meg. Körül belül egy két hét alatt gyúgyulnak, de ahogy az egyik eltűnik, kb 5 nap után kijön máshol. Ez csak és kizárólag a figyma bőr részét érinti. Gyakran nagyon enyhén de viszketek, és amikor frissek, víztiszta folyadék jelenik meg rajtuk. Mindemellett hol erősebb, hol enyhébb, mindig egyoldali (néha jobb néha a bal) oldali lágyék és here fájdalmak jelentkeznek. A fájdalom a nap folyamán vándorol egyik oldalról a műsikra és gyakran az alhasba is. A harmadik tünet, ami ezekkel együtt jelentkezik, a hugycsőben egy nem fájó de kellemetlen szúró jellegű érzés minden vizelés után, és nemi aktus esetén az ejakuláció után. Jártam már urológusnál, bőr és nemibeteg gondozáson, túlestem vérvételen (fogalmam sincs mit néztek) és vizelet vizsgálaton (ez esetben sem tudom mit néztek), nemibeteg gondozáson kenet vizsgálat is történt amely első alkalommal egy baktérium fertőzésről tanúskodott, 4 doboz antibiotikumot írtak fel nekem elfogyasztásra, ezt megtettem. Ezután a második kenet vizsgálat negatív volt. Ez nagyon szuper, de a tüneteim (igaz enyhébbek mint kezdetekkor) ám hét hónapja nem múlnak. Ami az urológiát illeti, prosztata vizsgálaton, alhasi és here ultrahangon is átestem, és mindenhonnan úgy küldtek el, hogy szerintük semmi bajom. A nemi életemtől teljesen függetlenek a tünetek. Partneremmel folyamatosan védekezünk és a legelső alkalommal amikor orvoshoz fordultam azt az instrukciót kaptam, hogy szigorú óvszer használat és semmiféle orális dolog. Ezeket szigorúan tartjuk azóta is. De a nemi érintkezés köztünk ezek miatt a sebek és a fájdalmak miatt nagyon leredukálódott.

Mi lehet ez a betegség, vagy ennek a tünet eggyüttesnek az oka?

A válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:
Cs. Dániel

Kedves Dániel!

Valóban nagyon összetett panasza van és megmondom őszintén nincs ötletem, hogy mi lehet a baja, írta, hogy az antibiotikumos kezelésre javultak a panaszai, ez akkor a fertőzést támasztja alá. Érdemes lenne tovább szedni az antibiotikumot gyulladáscsökkentővel kombinálva, de ha továbbra is panaszai vannak és minden tenyésztés és vizsgálat negatív, kizárták a bőrgyógyászati betegségeket is, allergiát stb akkor esetleg érdemes lenne elgondolkodni a körülmetélésen.
Üdv

Tisztelt Doktornő!Én egy 56 éves férfi vagyok péniszem mindössze 11 cm merev állapotban.Több netes pirulát kipróbáltam eredménytelenül.Pénisz hosszabbitó mütéten gondolkodom az esetleges veszélyével együtt,úgy érzem nincs veszteni valóm.Az lenne a kérdésem,hogy növekedési hormonnal még próbálkozak .

Kedves Péter!

Sem a netes pirulák, sem a növekedési hormon nem fog eredményt hozni, így felesleges pénzkidobás. Gondolom utánaolvasott kicsit a statisztikáknak, az átlagos pénisz hossz 14 es 16 cm között mozog, azonban 2015-ben készítettek egy tanulmányt, hogy a hölgyek milyen péniszméretet preferálnak hosszútávú kapcsolatban, az eredmény 12,2 cm lett.
Üdv

Tisztelt Doktornő!

Sokat olvastunk az interneten a "probléánkkal" kapcsolatban, de eddig nem találtunk sajnos választ azokra a kérdésekre, amik foglalkoztatnak minket a feleségemmel.

Láttuk korábbi kérdésekben, hogy nyíltan válaszol kínosabb témákban is, ezért reméljük, hogy a mi kérdéseinkre is fog.

Feleségemmel mi is mindketten szeretjük az anális együttléteket. Heteroszexuálisak vagyunk, de mindketten élvezzük ezt az erogén zónánkat.

Korábbi kérdezők már részben feltették a minket foglalkoztató kérdéseket, amikre adott válaszaiból részben meg is kaptuk mi is a válaszokat.
Ami továbbra sem derült ki egyértelműen számunkra, hogy az extrémebb anális erotika (tágítás, ökölszex) egyértelműen káros?
Vagy a kellő fokozatosságot betartva teljesen veszélytelen?
Tehát az Ön véleménye szerint nyugodtan lehet a szabályok betartása mellett ilyen formában is együtt lenni?
A tágításnak van egy "maximuma", ami még egész biztosan nem okoz egészségkárosodást (nyilván a fokozatosságot maximálisan figyelembe véve)? Elnézést, ezt a kérdést jobban nem tudom megfogalmazni. (gondolunk itt akár 2 kézfejre, vagy nagyjából dupla ököl méretű segédeszközre)

Korábbi kérdésben azt írta, hogy a végbél előesés amit a korábban kérdező pár szex közben tapasztal, megegyezik azzal, amit az ilyen betegségben szenvedők tapasztalnak...
Ha csak szex közben, a tágítás hatására esik előre a végbél, de a hétköznapokban széklet ürítéskor nem, akkor az ettől függetlenül már egy kialakult beteg állapot, vagy egészséges?

Sajnos a legtöbb helyen az ilyen jellegű kérdéseket az orvosoknak nem tudjuk feltenni, így nagyon hálásak vagyunk Doktornőnek azért, hogy válaszol!

Tisztelettel:
Csilla és Gergő

Kedves Csilla és Gergő!

Egyértelműen nem kijelenthető, hogy káros az extrémebb anális együttlét, de természetesen a tágításnak is van egy maximuma, ami egyénenként változik, illetve nyilván ez "gyakorlással" növelhető ez a maximum. Azért nehéz konkrét választ adni mert ez egyéni, hogy ki mennyit bír. Érdemes azonban medencefenéki tornát végezni, ha ilyen örömöknek hódolnak, hogy megerősítsék a záróizmokat, így a funkciójukat jól tudják majd végezni. Azt gondolom, hogy a fokozatosságot figyelembe véve nyugodtan élhetnek ezekkel az örömökkel. Ha csak tágítás közben tapasztalnak előesést az teljesen normális, fiziológiás, azt nem tekintjük betegségnek.
Üdv

Tisztelt Doktornő,
Férjemmel két napja együtt töltött éjszaka után, ma reggel erős alhasi fájdalommal ébredtem, vizeléskor késszúráshoz hasonlító érzésem van. A vizelési ingerem nem lett sokkal sűrűbb, de a fájdalom vizelés ürítésekor változatlanul fájdalmas.
Mivel nem mertem nekimenni ezzel a tünettel a hétvégének, felkerestem a szakrendelőben az urológiát.
Az eredmény "1 kereszt" lett - 2x1 Ciprinol 500 mg filmtablettát kaptam, 5 napon keresztüli szedéssel.
A mellékhátások elolvasása után megijedtem, nagyon erős gyógyszernek tűnik a tünetemhez. Kérdésem az lenne, hogy látatlanban az ön véleménye is ez az erős tabletta szedése lenne?
Válaszát előre is köszönöm!
Kamilla

Kedves Kamilla!

A legújabb protokoll szerint nem komplikált húgyúti fertőzéskor nem szükséges antibiotikum szedése, ugyan annyi idő alatt gyógyul ha gyulladáscsökkentőt szed, sok folyadékot iszik.
Üdv

Kedves Doktornö,
ureaplasma, mikoplazma fertozes okozhat férfinél nagymértékü meddöséget?
Válaszát köszönöm. Horváthne

Tisztelt Horváthné!

Nagymértékű meddőség nem létezik, valaki vagy meddő vagy nem, a kettőnek nincs fokozata. Mindkettő fertőzés okozhat férfi meddőséget, csakúgy mint nőit ezért érdemes egy meddő párt szűrni és ha az eredmény pozitív akkor antibiotikummal kezelni.
Üdv
Mezei Tünde

Tisztelt Doktornő!
Már régóta (körülbelül 2éve) olyan problémám van, hogy vizelés után, ha leülök , vagy tüsszentek, vagy ha csak sétálok, kisebb mennyiségű vizelet még távozik.
Vizelés után, ha kicsit megnyomom a herék mögött a prosztatámat, szintén távozik még némi vizelet, ráadásul egy hónapja merevedési problémáim is akadtak.
Új munkahelyem van és hajnali 4:20 kor kelek, eleinte azt gondoltam ez miatt nincs reggeli merevedésem. Olyan mintha normál állapotban is "puhább,kisebb, lötyetebb" lenne a péniszem. Van egy új párkapcsolatom, még nem feküdtünk le egymással, de még ott se alakult ki igazi merevedésem...
Voltam urológusnál, Ő azt mondta, hogy prosztata gyulladásom van, írt fel gyulladáscsökkentőt(zadex 60mg), illetve antibiotikumot(levnibiot 500mg) plusz proxelan-t.
Tudom így látatlanban nehéz,de Ön szerint mi lehet a probléma?
Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Richárd!

A kolléga által felállított diagnózis abszolút felelős lehet a panaszaiért, érdemes végigszedni a gyógyszereket, ha nem változnak a panaszok akkor amerevedési problémákat érdemes kivizsgálni egy andrológusnál. Az, hogy vizelés után pár csepp vizelet mozgásra távozik normálisnak tekinthető, ezért érdemes "kirázni" vizelés végén a húgycsőben maradt vizeletet
Üdv
Mezei Tünde

Kedves Doktorno!

Elnézést a zavarásért, nagyon szégyellem a problémámat de már akarok kezdeni vele valamit.A makkom oldalso részén PPP pottyok jelentek meg ami nagyon kellemetlen!
A Doktorno tud valamit amivel ezt eltudom távolitani?Vagy esetleg Maga eltudná ezt távolitani?Nagyon szégyellem de nem merek férfi urulogushoz fordulni.18 éves vagyok

Válaszát elore is koszonom!

Kedves Krisz!

Problémájával bőr és nemibeteg gondozót kell felkeresnie, ők tudják diagnosztizálni hogy mitől alakultak ki a foltok.
Üdv
Mezei Tünde

Tisztelt Dr. Mezei Tünde!

Egy korábbi kérdés-válaszában olvastam az anális szexre adott tanácsát, ami bennem egy kérdést vetett fel.
Párommal mi is rendszeresen élünk az örömszerzés ezen fajtájával.

A kérdésem az volna, hogy az Ön véleménye szerint az extrémebb méretű anális tágítás, öklözés stb járhat e bármilyen egészségkárosító hatással?
Gondolok itt az olyan jelenségekre, mint például a végbél-előesés.
Ez az aktus közbeni, tágítás általi végbél-előesés ugyan az mint amit az ilyen betegségben küzdők tapaszalnak?

Illetve kérdés az is, hogy ha ez a jelenség csakis és kizárólag az anális tágítás alkalmával jelentkezik, akkor ez veszélytelen?

A végbél ilyen jellegű ingerlése okozhat bármi problémát?

Válaszát előre is köszönöm!
Üdv:
Tímea

Kedves Tímea!

A végbél előesés amit aktus közben tapasztalnak ugyanaz mint amit az ebben a betegségben szenvedők tapasztalnak. Az extrémebb és tartós tágítás természetesen egy idő után károsíthatja a végbél záróizomzatát, ezért célszerű mindig a fokozatosságot betartani, így megelőzve az esetleges nem kívánt hatásokat.
Üdv
Mezei Tünde

Kedves Doktornő!

Kérem, mondjon már valamit az esetemre, egyre kevésbé értem az egészet. 48 éves vagyok.
10 éve kezdődtek a prosztatás bajaim és velük párhuzamosan az urge panaszok. Tényleg agyon lettem vizsgálva, 2 éve a Doktornő is megtükrözött, de nem talált különösebbet enyhén gyulladt húgycsőnyálkahártyán kívül. Utána , itt megint obstrukciót valószínűsítettek (ellenben neurogén eredetet nem), és a vizeletsugaram is nagyon rossz volt vagy fél évig. Végül, 10 év után, sikerült egy STD-rendelőben (ezt egyébként Doktornő is javasolta) spermából kórokozót kitenyészteni (én is tehetek róla, hogy előbb nem). Kaptam gyógyszert, és sokkal jobban lettem. Majd kb. egy hónapja a vizeletsugaram is spontán megjavult, semmit nem szedtem. Kontroll nem mutatott kórokozót. A sürgősségi panaszok ellenben mit sem változtak, rengeteget szaladgálok a vécére, és kb. az antibiotikum-kezeléssel egy időben a szexuális funkciók is romlottak (nehezen ürülő, kevés sperma). Itt tartok most, jelen helyzet ha nem romlik, kibírható, na de miért vannak még mindig panaszaim? Legyen újabb cisztoszkópia? Doktornő mikor lesz elérhető? (Annyira fájdalmatlanul csinálta, hogy ha megint kell, jó lenne, ha Ön csinálná.)
Köszönöm szépen!
Silas

Kedves Silas!

Öntől is elnézést kell kérjek, hogy csak most válaszolok, nem jelent meg a kérdése korábban. Akkor ha jól értem jelenleg urge panaszai vannak illetve a sperma ürülése nem megfelelő ütemű. Panaszai alapján egy prosztatagyulladása lehetett, amely gyakorlatilag mindenféle panaszt tud okozni, ennek a számlájára lehetne írni a mostani panaszokat is, de érdemes lenne az urge panaszokat kivizsgálni, akár a tükrözés megismétlésével is (én még jó 1 évig nem leszek elérhető, ne várjon ezzel ennyit) és ha kizártak minden szervi okot akkor gyógyszert szedni magára a panaszra, erre egyébként várható a spermaürülési panasz javulása is.

Üdv Mezei Tünde

Tisztelt Doktornő!

3 hónapja heveny prosztatagyulladásom volt magas lázzal, enyhe fehéres húgycsőfolyással. Urológus antibiotikumot irt fel, panaszaim megszűntek. A kérdésem az lenne, hogy a húgycsőfolyás mindenképp valamilyen STD fertőzés tünete, vagy lehet egy szimpla felfázás velejárója is? Hat éve élek monogám párkapcsolatban, ennek ellenére szoba jöhet valami nemi betegség? milyen fertőzésekre érdemes szűrővizsgálatot kérni?

Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Halipali!

Először is elnézést kérek, hogy ilyen sokára reagálok csak, valamiért nem jelent meg a kérdése.
Maga a húgycsőfolyás az a gyulladás eredménye, melyet bármilyen kórokozó csinálhat. Egy ilyen panasz nem erősíti meg az STD diagnózisát. Mindenképpen érdemes ettől függetlenül az STD panelt levenni illetve bélbaktériumokra szűrni (e.coli, e.faecalis), ami okozhat még ilyet és nagyon sokszor rejtve marad az az ureaplazma fertőzés.
Üdv

Kedves Tunde,

Tavaly novemberben prosztata gyulladast allapitott meg nalam az orvos fizikai vizsgalat, es ejakulatum laborvizsgalata utan. 2 korokozot talaltak a laborvizsgalat soran. (enterobacter cloacae,enterococcus faecalis) A rezisztencia vizsgalat soran Ciprofloxacin 500mg -os gyogyszert irtak fel, amit 6 hetig szedtem.
Az urologus prosztata masszazst javasolt a gyogyszer szedese mellett, de ez jelenlegi kulfoldi tartozkodasom miatt nem kivitelezheto. Hat hetig szedtem a gyogyszert, amikor is kb 1 hettel volt egy autobalesetem. Nem tortent nagyobb baj, de a medencemet, csipomet, derekamat nagyon megutottem.
A jobb oldali herem kicsit megnagyobbodott. Valamint elkezdett fajni mind a 2 herem, es az alhasam. Mivel ugy gondoltam hogy valoszinuleg megint prosztatagyulladasom van, ezert kisviragu fiziket cseppet kezdtem inni. Naponta 2x 25-30 cseppet. Keves vizben. A csepp hatasara kb 1.5 mulva az alhasi fajdalom, valamint a here fajdalmak elmultak. Mivel a baleset kovetkezteben meg mindig fajt mindket vesem, derekam , hatam, ezert urologust kerestem fel. Aki megvizsgalta a hereket , valamint ultrahangon is megnezte a veset, majat, valamint az alhasat. Az ultrahang mindent rendben talalt, meg a prosztata meretere is azt mondta h normalis. Beszamoltam neki a novemberi prosztata gyulladasrol is. Az urologus felkeresese elott 1 hettel ujra elkezdtem szedni magamtol a Ciprofloxacint 500mg. Napi 2x . Errol is szoltam neki. Azt mondta a magyarorszagi ejekulatum leletei megtekintese utan, hogy ez a leghatekonyabb gyogyszer a prosztata gyulladasra.

A kerdesem a kovetkezo lenne: Azt vettem eszre, ha sokat allok, vagy hajolgatok es/vagy fizikai munkat vegzek a jobb oldali herem nagyobb lesz esetenket mind a 2.
On szerint ez minek lehet a kovetkezmenye? A prosztata gyulladasnak, vagy balesetnek?( alvas/pihentetes hatasara a herek normalis meretuek lesznek, herezacsko ernyedt lesz)
Mennyi ideig szedjem osszesen a ciprofloxacint?(jelenleg 3 hetnel jarok). es ha On szerint a baleset hatasra tortenik ez az elvaltozas, milyen orvosi vizsgalattal lehet kideriteni a pontos problemat, es milyen gyogymodot javasol?

Nagyon koszonom, hogy elolvasta,

Varom megtisztelo valaszat,
Udvozlettel,
Toma Janos

Kedves János!

Ezek szerint már végigszedte egyszer 6 hetet az antibiotikumot, mert ha igen akkor ne szedje többet.
A here megnagyobbodása nagy valószínűséggel a baleset következménye, valószínűleg nyirokkeringési zavar okozza, ennek kimutatására nincs vizsgálómódszer. A jó hír azonban, hogy ha ez okozza a problémáját akkor ez meg fog szűnni magától, kell neki idő, de meg fog oldódni. Addig is, ahogy írta, érdemes sokat feküdni, ilyenkor esetleg felpolcolni a heréket, lehetőség szerint nem szabad kemény fizikai munkát végezni, nehezet emelni stb.
Üdv
Mezei Tünde

Tisztelt doktornő!

Sajnos a péniszemen keletkezett egy kb. 3x1 cm-es felhámsérülés, vízhólyaggal.
Ennek egy hete. A vízhólyag elmúlt, de seb mintha nem változna.
Vöröses színű, nem vérzik, nem gennyedzik, érintésre érzékeny.
Neogranormonnal rendszeresen kezelgetem. Ez megfelelő, csak türelmesnek kell lennem,
vagy menjek el a helyi urológiai rendelésre?

Kedves István!

Mindenképpen menjen el orvoshoz, de ne az urológián kezdje. Bőr és nemibeteg gondozóba menjen és ha ők kizárták a fertőzéses eredetet akkor menjen urológiára.
Üdv

Kedves Tünde!

Katéteres vizeletvizsgálaton voltam, hónapok óta tartó csípő vizelet miatt. Viszont a katéter óta rosszabb, mint volt. A vizsgálaton az asszisztens hölgy kesztyűt sem húzott. Letörölt egyszer mielőtt bevezette a csövet, de csak a húgycsőnyílásnál. A teljes vizeletet nem vezette ki. Utána elmentem WC-re, borzasztóan fájt a pisilés. Azóta folyamatosan csípő, égő érzésem van a húgycsővemben és kívül. Aggódom, hogy esetleg begyulladt vagy fertőzést kaphattam. Pedig külön ügyeltem, h a vizsgalat előtt és utána este idelyn intim mosakodóval letisztítsam magam. Háziorvos monural granulátumot is írt fel. Mádnap este meg is ittam. Nőgyógyászt kértem nézzen meg de meg sem vizsgált, szabad szemmel állapította meg, hogy gombás fertőzés. Így ebben a diagnózisban annyira nem vagyok biztos. Égő érzést tapasztalok, azt is katéter óta, nem viszketek és nincs a gombás fertőzésre jellemző sűrű, túrószerű folyásom. Fluconert és pimafucortot írt a doktor. Mi a véleménye a panaszommal kapcsolatban és mit tehetek?
Várom válaszát. Köszönöm előre is!

Kedves Meli!

Sajnos katéterezést követően előfordulhat a fent említett panasz. Sérülhetett a nyálkahártya vagy egy fertőzést is elkaphatott. Első körben javasolt tüneti kezelés, úgy mint gyulladáscsökkentő/ fájdalomcsillapító szedése, bő folyadékfogyasztás, hogy minél többet posiljen, bármilyen kellemetlen is most. Vizsgálat nélkül rámondani hogy gombás fertőzés kicsit merész, azt nem fogom momdani, hogy ne használja a felírt gyógyszereket, ezt mérlegelje Ön. Ha a panaszai a gyulladascsokkentő mellett sem javulnak akkor húgycsőkenetet kellene levenni, ezt urológus csinálja, és azt tenyésztésre küldeni.
Üdv

Jónapot kívánok!
Lenne egy kérdésem az gond, ha erekcio állapotban levő nemiszervemen nem jön fel a bor a makk mögé.
17 éves vagyok és nagyon felek mert lassan eljön az idő hogy szexuális életet szeretnek élni.
Eddig nem mertem megkérdezni szégyelltem és féltem hogy nagyon fájna ha műteni kene vagy bármi lekonyult állapotban teljesen a makk mögé tudom húzni viszont mikor erekciom van megfeszul remelem nem kell műtét csak szeretném megkérdezni:ajánlott orvoshoz mennem és akkor műtét e vagy sem, vagy itthon is ki lehet valahogyan gyógyítani?
Előre köszönöm válaszát ezt nagyon fontos lenne tudnom.

Kedves Kevin!

Ezt hívjuk relatív fitymaszűkületnek, ha Önnek nem okoz panaszt, fájdalmat szexuális aktus közben, illetve egyébként tudja tisztítani a bőr alatti területet, akkor nem szükséges kezelni.

Üdv

Kedves Dr. Nő Olyan kérdéssel fordulnék önhöz hogy 27 évesen is tudják kezelni a fittyma szükületett. Meg hogy ennek a kezelésnek van-e valami kockázata? Mennyi a felépülési idő. Meg az lenne még a kérdésem hogy ilyen állapotban is lehet gyermeket nemzeni?

Kedves Tomi!

Természetesen lehet kezelni ennyi idősen is a fitymaszűkületet, műtéti úton. Mint minden műtéti beavatkozásnak, természetesen ennek is van kockázata, elsősorban sebfertőzés ami előfordulhat. Felépülési idő kb 2 hét ami nem azt jelenti h addig otthon kell lenni,mgyakorlatilag a műtét másnapján lehet dolgozni. Gyermeknemzési képességet a műtét negatívan nem befolyásolja.

Üdv
Mezei Tünde

Tisztelt Doktornő!

33 éves nő vagyok, és párommal immár 2 éve alkotunk kiváló egységet.
Szerencsére mindenben megvan a közös érdeklődés, ide értve a szexualítást is.

Mindketten kedveljük az anális erotikát, akár extrémebb módon is...
Amiben kérném a segítségét, tanácsát az az volna, hogy hogyan tudnám megtartani a közösülés közben a kitágult állapotot?
Gondolok itt arra, hogy mikor a párom kihúzza a péniszét, vagy öklét a fenekemből, szeretnénk, ha a lyuk pár másodpercre tág maradna... (felnőttfilmekben gyakran látni ilyet, gape-nek hívja az angol)

Minden alkalommal, amikor együtt vagyunk, nagyon oda figyelünk a higiéniára, és a megfelelő síkosításra!

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
Tímea

Kedves Tímea!

Az egyetlen dolog ami érdemben eszembe jutott, hogy próbáljanak ki valamilyen érzéstelenítős krémet (például lidocainosat), azzal elérhető a kívánt állapot de el fogja érzésteleníteni, így az élvezeti értéke csökkeni fog. Esetleg egy proktológus (sebész doktor aki a végbéllel foglalkozik) tudna más praktikát is, érdemes lenne megkérdezni egyet.

Üdv

Mezei Tünde

Tisztelt Doktornő!
Kedves Tünde!

Nagyon köszönöm a válaszát! :)
Az említett lidocainos krémet még nem próbáltuk. Hol lehet ilyet beszerezni? Mit lehet tudni a használatáról?
A lidocain használata nem veszélyes? (vagy ezekben a készítményekben nincs az egészségre veszélyes dózis?)

Böngésztem az elmúlt napokban elég sokat az interneten proktológus után, de sajnos olyan lehetőséget nem találtam, hogy levelet tudnék írni valakinek...
Ismer esetleg egy olyan szakembert, akihez lehetne írásban fordulni?

Az ilyen anális játékokról amúgy olyanokat is olvastam az interneten, hogy évek alatt az izmok rugalmassága el fog veszni, és mindenféle problémákat okozhat... pl széklettartási gondok stb...

Mi már 2 éve heti, 2 heti rendszerességgel élvezzük a szex ezen formáját, de nem vettünk észre negatív mellékhatást...
Ez így is marad? Vagy valóban van esély arra, hogy kellemetlen következményekkel járjon szeretett játékunk hosszabb távon?

Megtisztelő válaszát köszönöm!
Tímea

T.doktornő!Veleszületett baloldali hipopláziás vesém van ,amiről röntgen,ill.urologiai igazolásom van.Az lenne a kérdésem ez után a rendellenesség után kérhető-e adókedvezmény ,mivel nem tudom a betegség BNO kódját,nem lenne jó igényelni mert visszakell fizetni az adóhivatalnak.Mi a véleménye,egyébként 29éves voltam mikor kiderült,most 58vagyok.választ tisztelettel köszönöm,szép napot.

Kedves Csányiné!

Legjobb tudomásom szerint nem jár az adókedvezmény, ha jól láttam a végstádiumú veseelégtelenség az egyetlen amire már lehet igényelni, de kérdezzen meg egy adótanácsadót is. Hypoplasias vese bno kodja q6030 vagy q6050

Üdv

Mezei Tünde

Tisztelt Doktorno!

Az lenne a kerdesem hogy, a fitymafek mutet valoban jar e szexualis elonyokkel?

koszonettel

Tamas

Kedves Tamás!

Amennyiben a rövid fék miatt a szexuális közösülés fájdalmas, kellemetlen akkor mindenképpen. Ha viszont nincs megrövidülve akkor a műtét nem okoz olyan anatómiai előnyt ami miatt a szexuális együttlét más lenne.

Üdv

Mezei Tünde

Tisztelt Doktor Nő!
Olyan kérdésem lenne,hogy éjjel mindig nagyon kemény merevedésem van,akár hányszor megébredek állandóan,és a hajnali órákban meg reggel is,de sokkal keményebb mint egy szexuális eggyüttlétkor!
Néha már zavaró az alvásban.
Ezt mi okozza? Vagy ez így természetes dolog?
Köszönöm válaszát előre is!

Kedves Krisztián!

Vannak olyan betegségek, aminek tünete lehet az állandó, fájdalmas merevedés, de az nem csak éjszaka jelentkezne. Valószínűleg ez egy természetes folyamat (főleg ha Ön fiatal), de ha folyamatos panaszokat okoz akkor érdemes egy andrológiai kivizsgálásra elmenni, ahol megnézik a hormonszinjteit is.

Üdv

Mezei Tünde

Kedves Doktornő!

„Prosztatás” fórumban írják többen is, hogy egy vagy több sima cisztoszkópia után jobb lett a vizeletsugaruk, egyvalaki egy bizonyos P. betűs szaktekintélyre is hivatkozik, aki szerint az eszköz kitágíthatta a húgycsövet, így most jobb a vizelés. Mivel magam is ilyen beavatkozás előtt állok, kérdezném, valós lehet ez, amit itt állítanak? És ha esetleg igen? mennyire tartós?
Üdvözlettel
silas

Kedves Silas!

Annak amit ír van valóságalapja, ha prosztatamegnagyobbodás miatt ment nehezen a vizelés akkor nagyon átmeneti ez a javulás, ha azonban pl húgycsőszűkülete van az embernek akkor egy "eröltetett" cisztoszkópia akár (átmenetlig ez is) de meg tudja oldani a vizelési problémát, de ezek semmiképpen nem jelentik a megoldást a problémára.

Üdv
Mezei Tünde

Tisztelt Doktor Nő!

Több, mint egy éve küszködöm visszatérő vizelési panasszal (csíp) vizelet vizsgálaton voltam, mindent rendben találtak. Nőgyógyászt is felkerestem, felmerült az endometriózis gyanúja. Ez okozhatja a tüneteket, vagy mi állhat a panasz hátterében? Katétert javasoltak, de nagyon tartok tőle, meg, hogy az okozhatna esetleg fertőzést. Dehát gondokom sterilen végeznek ilyesmit, csak mégis tartok tőle.

Kedves Meli!

Írja, hogy katétert javasoltak, de azt nem írja le hogy pontosan miért: katéteres vizelettenyésztésre, vagy esetleg van reziduum a hólyagjában vagy hólyagtükrözésre gondol?
Ha a hólyagjában lenne endometriózis annak jellemző tünete lenne hogy menzesz alatt a vizelete véres.
Panaszait okozhatja húgycső vagy hólyag fertőzés. Ezek kizárására szükség van húgycsőváladék illetve vizelettenyésztés vizsgálatra.
Üdv
Mezei Tünde

Kedves Dr. Nő,

Fitymaszűkületemet szeretném kezeltetni. Merev állapotban egyáltalán nem tudom a makk mögé húzni a fitymámat. Normál állapotban nincs gondom vele, tisztítani is tudom. Rengeteget olvastam a fitymaszűkületről az interneten, az én esetemben valószínűleg csak a műtét hozna megoldást.
Teljes körülmetélést nem szeretnék. Sok pozítv és sok negatív dolgokat olvastam róla. Félek attól, hogy az utóbbiba esnék bele.... Fitymaplasztika vagy pl. Dorsal incisio jöhetne szóba, viszont sajnos olyan tapasztalatokat olvastam, hogy ezek eredménytelenek hosszútávon.

Ha a fitymaszűkület műtéti megoldásaira több variáció is létezik, márpedig így van, akkor miért eredménytelenek? ( visszaszűkülés ).

Tudna javasolni valami bíztatót ? Már felkerestem több urológust is, a legtöbben körülmetélést javasolnak, van aki dorsal incisiot. Félek attól, hogy visszaszűkül és csak a teljes körülmetélés marad.

Válaszát köszönöm.
30/F

Kedves 30/F!

Fitymaplasztika gyerekeknél jön csak szóba mint megoldás, dorsal incisio esztétikai eredménye rosszabb (általában szükségmegoldásként jön csak szóba, idős, rossz állapotú betegeknél) mint a körülmetélésé. Azért van különböző típusú megoldás mert más-más típusú betegeknél alkalmazzuk őket illetve mert az embereknek más-más az igénye. Ön sem szeretne teljes körülmetélést, pedig az lenne a biztos megoldás a problémájára, mégis különböző alternatív megoldásokon gondolkozik, amik nem biztos hogy a kívánt eredményt hozzák, illetve idővel előfordulhat, hogy visszaszűkül a fityma.
Az Ön döntése, hogy melyiket választja, én is a körülmetélést ajánlom, mint megoldást.

Tisztelt Doktornő a kérdésem az volna, hogy hüvelyfolyásom van, 2 éve a vizeletem 3+++ volt de mivel szanatóriumban voltam ott nem foglalkoztak ezzel mikor kijöttem sajnos én sem, de most már zavar mit tudna nekem ajánlani. köszönettel J Gyné

Kedves Janikóné!

Feltétlenül javasolom nőgyógyász vagy urológus felkeresését. Amennyiben vizelési problémája nincsen, úgy a nőgyógyászati vizsgálatot javasolom elsősorban.

Üdv

Mezei Tünde

jo napot dr nő érdeklődni szeretnék hogy van egy 1 cm-es ciszta a bal herén pici fájdalom kisugárzik a bal oldali hasfalba azóta nem olyan vészes a fájdalom néha van egy kis hányinger is .maga a cizsta nem fáj a nyomom. hogyan lehetne ezt kezelni?meg ha esetleg műteni kel az mennyire fájdalmas?meg a műtét nem hat ki a megtermékenyítésre mert próbálkozunk a babával jelenleg várom válaszát köszönöm

Kedves László!

1 cm-es herecisztát feltétlenül érdemes sebészileg eltávolítani, mert felmerül hogy rosszindulatú folyamat lehet, ez a mellékherében lévő cisztára nem vonatkozik. Maga a műtét nem fájdalmasabb mintha bármelyik másik testrészét operálnák. A műtét nem befolyásolja a megtermékenyítési képességét, hiszen a ciszta nem termel ivarsejteket, azonban műtéti szövődmény kialakulhat olyan ami miatt csökkenhet pl fertőzés, vérzés.

Üdv
Mezei Tünde

Tisztelt Doktorno!

Azt szeretnem megkerdezni, hogy az egy ejakulacio soran kilovello ondo mennyiseget mivel lehet novelni? (Etelek, gyogynovenyek, vitamin, folyadek, esetleg erre a celra eloallitott termekek hatasosak e stb) Illetve mik azok a tenyezok amik csokkentik es kerulni érdemes?
(Alkohol, keves alvas, dohanyzas,stb)

Köszönöm!

Kedves Piere!

Kilövelt ondó mennyiségének növelésére elsősorban a gyakori ürítés hatásos. Mennyiséget is növelheti, ha pl sok fehérjét fogyaszt az ember. A különböző vitaminok, antioxidánsok elsősorban az ivarsejtek minőségét tudják befolyásolni mint a mennyiségét. Elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása is. Ami egyértelműen káros az a dohányzás illetve minden olyan ami károsíthatja az érrendszert vagy az idegrendszert, pl zsíros-cukros ételek, túlzott alkoholfogyasztás.

Üdv
mezei Tünde

Tisztelt Doktornő!
SOS!!
Segítségét szeretném kérni! I.17-én a jobb oldali ureter szájadékon borsónyi papilláris szerkezetű, kocsányos tu-t TURT műtéttel eltávolították. A műtét után Epirubicint kaptam, átmosták a hőlyagot.A szövettani eredményem:ad a.I.: húgyhólyag low grade non invasív, részben papillaris, részben invertalt tipusú urothelsejtes carcinomája az excindatumban. G1. ad b.II. Tumormentes hólyagfal részlet, mely simaizmot nem tartalmaz. ad c.III. Bizonytalan dignitásu urotheliummal fedett hólyagfal részlet a vongálódás miatt az urothelium atypiája nem ítélhető meg. Megjegyzés: ad a.I-c.III. Invasív komponens nem bizonyítható. Multifocalis lehetőségét felveti a kép. Ez pontosan mit jelent? Az orvosom azt mondta nincs teendő. Furcsa érzésem van, a vizet mintha kevesebb lenne és a végén kissé fájdalmat érzek, vettek vizelet katéterrel, amit elküldtek vizsgálatra. A kezelőorvosom azt mondta, hogy csak elküldi a szövettanomat Onkoteamhoz hogy 3-4 alkalommal adjanak Epirubicint a hólyagba. Azt mondta, szerinte nem sokat ér, de ez van előirva orvosilag. Utána olvastam és sok káros hatása van.: Kérdésem: Hány százalék, hogy kiujulhat-e ez a rosszindulatu daganat? Visszautasíthatom az Epirubicin kezelést?Én ezt nem igazán szeretném a mellékhatásaitól. Mit javasol? Pajzsműtétre készülök, de ez a műtét közbejött!
Előre is köszönöm mielőbbi válaszát, mert mennem kell vissza 02.16-án!

Tisztelettel: Ildikó62

Kedves Ildikó!

Mivel egy alacsony kockázatú tumorról van szó, így jó eséllyel nem újul ki/fejlődik tovább. Az alapján amit Ön leírt a daganat pontos terjedése nem állapítható meg, mert a szövettani minta nem tartalmaz hólyagfali izmot, de mivel 3cm alatt van a daganat mérete, a statisztika szerint 5 éven belül 30 % az esélye, hogy kiújul, annak pedig elhanyagolható az esélye, hogy a daganat agresszívabbá válik.
Epirubicin adása amennyiben a műtétet követően 24 órán belül megtörtént, úgy nem szükséges.

Bármilyen kezelést visszautasíthat, ennek mindenképpen az Ön döntésének kell lennie, azonban érdemes egyeztetni a kezelőorvosával.

Kedves Doktor Nő!!

Már írtam Önnek, hogy a vörösvértest a laboromban kb. 3 hete 31 -es volt
A napokban voltam, most a következő lett az eredmény
vörösvértest 12
patológiás cylinder 0
laphámsejt 0
baktérium 14 0-250
urithelium és vesehámsejtek 0
triple phosphate 0
hyalin cyílinder 0
gomba 0
calcium-oxalát-monohidrát 0
calcium-oxalát -dihidrát 0
húgysav kristály 0
fehérvérsejt 2 0-9
A hólyagtükrözést felajánlotta a z urulógios doktor úr, de azt mondta, ha nem akarom, akkor nem muszáj , de elvégeztetem, és így legalább nyugodtabb leszek, mert szeretek a végére járni , az egészségem miatt .
A tanácsát előre is köszönöm !! Edit

Kedves Edit

Azt gondolom, hogy jól döntött, mert a 2.tesztben is van vér, igaz, hogy kevesebb, de érdemes a végére járni. A hólyagtükrözés nem kellemes, de abszolút kibírható, így legalább tisztázzák a dolgot.

Üdv

Mezei Tünde

Tisztelt Doktornő,
Nemrég olvastam egy cikket a pénisztörésről (amiről már tudom, hogy nem konkrét törést jelent), ami azonban hiányzott nekem, hogy nem szerepelt benne adat arról, hogy ez mennyire gyakori. Ez a kérdésem most önhöz, milyen gyakori ez? Van erről bármilyen magyar adat? Mekkora az esélye, hogy velem is megtörténhet? Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Yomyarok!

Sajnos adattal/statisztikával nem szolgálhatok, de elég ritka dologról beszélünk, egy nagy forgalmú urológiai osztályon évente 5-10 van maximum.
Annak az esélye, hogy megtörténjen nagyban függ attól, hogy milyen pozitúrában szeretkeznek, általában a "lovagló póz" az amikor ez a sérülés bekövetkezik, így ha elkerüli ezt a pozíciót akkor gyakorlatilag minimális az esélye, hogy előfordul Önnél.

Üdv

Mezei Tünde

Tisztelt Doktornő!

51 éves nő vagyok. A menstruációm úgy tűnik, hogy végleg elmaradt. Nem is ezzel van problémám, hanem érzésem szerint a hólyagommal. Már egy ideje, elég sűrűn kell pisilni járnom, mert sürgető nyomást érzek. Nem vagyok felfázva, nincs égő fájdalmas érzés. Enyhe alhasi fájdalmam van, nem is igazán fájdalom, hanem inkább csak nyomást érzek. Ez szinte állandó. Elképzelhető, hogy a méhtartó szalagjaim nyúltak meg, és a megsűlyedt méhem miatt érzem a nyomást? Mit lehet ilyen esetben tenni?

Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Andrea!

A menopauza időszakában nem csak a hüvelyt érintik a változások, hanem a kismedencei szerveket úgy általában. Természetesen előfordulhat, hogy a méhszalagok nyúltak meg és az a panasz forrása, ezt egy nőgyógyászati vizsgálat könnyen tudja igazolni. Mindenféleképpen javasolnám, hogy kezdjen el medencefenék erősítő tornát, ezt az interneten talál, de a legtöbb szakrendelőben dolgoik gyógytornász, aki be tudja tanítani a gyakorlatsort. Csinálja rendszeresen és szorgalmasan mert csak akkor lesz értelme, hogy a későbbiekben ne súlyosbodjon a panasz pl inkontinentia.
A másik amit érdemes lehet megpróbálni az ösztrogénes kenőcs (nőgyógyász fel tudja írni), ami helyi kis dózisú hormont tartalmaz csak de vissza tudja állítani a húgycső és hüvely nedvességét és Ph-ját, így lehet, hogy ez lesz a megoldás a panaszára.
Azonban érdemes egy vizeletvizsgálatot csináltatni, mert nem biztos, hogy minden fertőzés égő-csípő érzéssel jár, így azt is ki kell zárni
Üdv
Mezei Tünde

Kérdezzen szakértőinktől
Urológia
Nőgyógyászat
Dermatológia
Asztma
hirdetés
Legnépszerűbb
Hírlevél
hirdetés